kyss (Foto: colourbox.com)
kyss (Foto: colourbox.com)

– Derfor blir menn snille av å være gift

Syntes du at han endret oppførsel etter dere ble gift? Dette kan være grunnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Partneren vår lærer oss å oppføre oss ordentlig. Psykologer ved Michigan State University har funnet ut at gifte menn er snillere enn de ugifte.

Resultatet virker kanskje ikke overraskende, med tanke på at de snille gutta ofte blir først gift.

Likevel mener psykologene bak den omfattende undersøkelsen at ekteskapet gjør snille menn enda snillere, skriver The Telegraph.

Les også: Fikk ekteskapet annullert da han oppdaget at kona hadde skjegg

Styrer unna kriminalitet

Psykologene fulgte 289 eneggede tvillinger i 12 år, fra de var 17 til de ble 29.

De hadde en hypotese om at siden tvillingenes gener er like, og siden de delte oppvekst og miljø, ville de også ha en ganske lik oppførsel.

Det hadde psykologene rett i – men ting endret seg drastisk da den ene tvillingen ble gift. Så fort han fikk en ring på fingeren, løy han mindre, drakk mindre, kranglet mindre og styrte unna bråk.

Oppførselen til den ugifte tvillingbroren forble det samme, og forklaringen er ganske enkel:

– Partneren vår lærer oss å oppføre oss ordentlig. Det gjør oss mer harmoniske å vite at vi har en som støtter oss i tykt og tynt, sier forholdsekspert Kate Figes til nettstedet.

Jusekspert Ryan King sier til nettsiden at resultatet kan vise at gifte menn bare har mer å tape ved å oppføre seg dårlig.

Bra for menn å være gift

– Ekteskapet er generelt bra for menn, med tanke på å redusere asosial oppførsel, sier professor S. Alexandra Burt ifølge Science Magazine.

Burt har ledet undersøkelsen, og har konkludert med at jo, snille gutter blir først gift – men oppførselen deres blir enda bedre når de får en ring på fingeren.

I Archives of General Psychiatry skriver hun at gifte menn «ikke er så asosiale i utgangspunktet. Så gifter de seg, og da blir de enda mindre asosiale».