PLATEKONTRAKT :
PLATEKONTRAKT : "X Factor" Mo venter i spenning og håper på en platekontrakt. Sony har enerett på Mo sin signatur en måned etter at konkurransen er over. (Foto: Beate Tecza, © ps)

«X Factor»-Mo venter på platekontrakt

Plateselskap står klar til å satse videre på X Factor-yndlingen.

Forrrige fredag var det slutt for Mohamed «Mo» Abdi Farah (19), i «X Factor», men Hamargutten har vunnet det norske folks hjerter. Mye tyder allikevel på at Mo skal satses på av plateselskapet Sony, skriver VG.

Platekontrakt

Vinneren av «X Factor» får automatiskt platekontrakt, mens Mo må vente i spenning for å se om plateselskapet Sony vil gi han platekontrakt, noe mye tyder på. De har enerett på Mos signatur en måned etter finalen.

– Vi har ikke bestemt oss, vi venter til etter finalen. Det har vært planen hele tiden, sier Sony-direktør Lena Midtveit til VG.

Fargeklatt

I fjor var det Elin Gaustad som fikk platekontrakt, til tross for at hun røk ut før finalerundene. NRKs musikksjef mener det er stor sjanse for at Sony kommer til å satse alt på en platekontrakt for Mo.

– Ja, jeg tror egentlig det. Noe annet ville være pussig. Mo er jo folkets yndling til tross for at han er utstemt, og han er en karaktersterk fargeklatt av typen vi trenger flere av i Norge, sier P3-sjefen til VG.

Venter i spenning

Mo har tatt exiten fra «X Factor» på en imponerende måte, og venter nå på et tilbud om platekontrakt.

– Det var godt å høre fra dommerne at de hadde tro på meg, men jeg har ikke fått noe tilbud om platekontrakt ennå. Det er jo drømmen. Jeg blir fornøyd med hvilken som helst platekontrakt, bare den er bra. Jeg får bare krysse fingrene å håpe at det ordner seg, avslutter Mo til VG.