NOBELS FREDSPRIS: Årets prisutdeling er kontroversiell og flere land har meldt avbud til Nobel seremonien i Oslo av ulike grunner.  (Foto: Cornelius Poppe / Scanpix)
NOBELS FREDSPRIS: Årets prisutdeling er kontroversiell og flere land har meldt avbud til Nobel seremonien i Oslo av ulike grunner. (Foto: Cornelius Poppe / Scanpix)

Serbia deltar likevel på nobelseremonien

Serbia kommer likevel ikke til å boikotte nobelseremonien i Oslo rådhus, opplyser regjeringskilder i Beograd. Flere andre land har også ombestemt seg og vil delta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Serbias utenriksminister Vuk Jeremic forsvarte tidligere i uken beslutningen om å boikotte seremonien ved å vise til Beograds nære bånd til Kina.

Landets ombudsmann for menneskerettigheter, Sasa Jankovic, reagerte sterkt på dette og opplyser nå til nyhetsbyrået Beta at han selv vil være på plass i Oslo som spesialutsending for Jeremic.

– Regjeringen stiller med transport for meg, og statsminister Mirko Cvetkovic har bedt meg om å overbringe hans personlige lykkønskninger til fredsprisvinneren, sier Jankovic.

– Det bør ikke inngås politiske kompromisser når det gjelder menneskerettigheter, understreker Jankovic.