Siv svinger pisken mot DLD

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen har ifølge Aftenposten svingt partipisken så kraftig at ingen i stortingsgruppen tør å opponere i datalagringsdirektivsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen legger i dag fram sin proposisjon med forslag om at Norge skal innføre EUs datalagringsdirektiv.

Tidligere har flere Frp-politikere sagt at de ville kjempe for at partiet snur fra nei til ja i saken. Men Jensen har ifølge Aftenposten gitt klart svar til Frps stortingsrepresentanter om hvor skapet skal stå.

Tidligere tilhengere av direktivet, Hans Frode Asmyhr og Jan Arild Ellingsen sier nå at de vil stemme sammen med stortingsgruppen. Etter det avisen erfarer, kommer hele gruppen dermed til å stemme samlet.

Minst 15 av partiets 41 representanter skal være klare tilhengere av direktivet. En eventuell avstemning i stortingsgruppen i dag, der alle Frps representanter kunne ha stemt fritt, ville dermed ha bidratt til overveldende støtte til direktivet i Stortinget.

Bare Arbeiderpartiet er for direktivet. Høyre har ikke tatt standpunkt og det er usikkert hvilken retning partiet vil gå. Ap trenger dermed støtte fra 21 representanter fra Høyre. Alle de 41 Frp-representantene vi stemme mot. (©NTB)