ROTETE: Spania og Serbia gjorde mange tekniske feil. her representert ved henholdsvis Veronica Cuadrado (t.v.) og Dijana Stevin. (Foto: DRESLING JENS/Ap)
ROTETE: Spania og Serbia gjorde mange tekniske feil. her representert ved henholdsvis Veronica Cuadrado (t.v.) og Dijana Stevin. (Foto: DRESLING JENS/Ap)

Spanjolene slet seg til to poeng

De tekniske feilene florerte mellom Spania og Serbia. Se sammendrag her.

Serbia - Spania 23-26 (9-14)

Det ble en rotete match i Aalborg, der over 40 tekniske feil satte sitt preg på kampen.

Spania har vært nevnt blant mesterskapsfavorittene, men har ikke overbevist så langt i EM. De var langt unna poeng mot Romania i åpningskampen og mot Serbia vant rødtrøyene greit, men uten å imponere.

Haltende Spania
Spania Målvakt Christina Gonzalez plukket mange baller for spanjolene, og kombinert med svakt serbisk angresspill resulterte det i 14-9 etter de første 30.

Spania hadde ikke voldsomme problemer med å holde Serbia unna også etter hvilen, selv om de hvite, med playmaker Andrea Lekic i førersetet, tok noe innpå utover i omgangen.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet over

Men det holdt ikke, og dermed virker Serbia fortapt i «Dødens gruppe». For et haltende Spania er plassen i mellomspillet langt på vei sikret etter torsdagens seier.

Skuffet eksperten
TV2 s håndballekspert Frode Scheie, synes ikke spanjolenes forestilling var særlig overbevisende.

– Det var et tamt spansk lag som kun gjorde det aller nødvendigste. De roterte mye i laget og startet med en litt uvant backrekke. Om det var det som gjorde at de sto med 17 tekniske feil etter første omgang er jeg usikker på. Det har nok mer med undervurdering å gjøre, sier Scheie.

– Gonzalez i mål var en av få spanjoler som leverte, og de klarte å gå til pause med femmålsledelse. Dette ga dem nødvendig ro. Men Serbia ga seg ikke, og Damnjanovic og Lekic var friske. Noen fine detaljer var det å glede seg over i denne matchen, men til sammen gjør lagene nesten 50 tekniske feil og det er jo altfor mye. I øyeblikket er Spania et godt stykke unna semfinalenivå.