Politiet: Vil sørge for et verdig Nobel-arrangement

Det er bebudet både støtte- og protestmarkering langs Karl Johans gate i Oslo når fredsprisen deles ut fredag. Til tross for store politiske dimensjoner ser politiet på dette som et normalt Nobel-arrangement.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det ligger en helt grei trusselvurdering i bunn, og vi ser på dette som en fredsprisutdeling på det jevne. Vi registrerer at det er kommet en del personer med kinesisk bakgrunn til landet, men vi håper de slutter seg til en verdig markering, forteller stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til NTB.

Da USAs president Barack Obama gjestet byen for ett år siden for å motta sin pris, var både trusselvurderingen og nivået på sikkerhetstiltakene et annet enn det er nå. Blant annet ble kumlokk i sentrum sveiset igjen.

- Jeg kan si at de ikke er sveiset igjen nå, som et bilde på hva vi gjør og ikke. Utover det vil jeg ikke kommentere enkelttiltak, sier stabssjefen. Han ønsker heller ikke å si hvor mange politifolk som er i aksjon under fredsprisutdelingen, men forteller at det denne gangen ikke er hentet inn ressurser fra andre politidistrikter.

Litt utenom det vanlige ser imidlertid Fredriksen at årets utdeling er.

- Det er klart at det er ganske store politiske dimensjoner over dette. Vi skal håndheve norsk lov og rammene for ytringsfriheten og sørge for at det blir et verdig arrangement, sier han. (©NTB)