Fredrik Nordkvelle (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Fredrik Nordkvelle (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Enten RBK eller utlandet for Nordkvelle

Fredrik Nordkvelle vet hvor han vil om han forlater Godset.

Fredrik Nordkvelle (25) har hatt en suksessfull sesong i Strømsgodset. Med fire mål på 22 kamper fra start i Tippeligaen, og som sterk bidragsyter til Godsets cuptriumf, har interessen rundt midtbanespilleren vokst seg stor. Som TV 2 Sporten meldte i går, skal Rosenborg ha lagt inn et bud på Nordkvelle.

Selv er lysluggen klar på at dersom han forlater Strømsgodset, vil bare RBK være aktuell av norske klubber.

– Rosenborg er den største klubben i Norge, og jeg har lyst til å høre hva de har å si. Det positive med Rosenborg er at man alltid er i posisjon til å kjempe om titler, sier Nordkvelle til TV 2 Sporten.

Han utelukker heller ikke at en utenlandsk klubb kan få kloa i han, dersom han bestemmer seg for å ta et steg videre i karrieren.

- Utenlandske klubber kan kanskje være aktuelle. Samtidig får jeg spille i utlandet og Mesterligaen om jeg blir RBK-spiller, sier Nordkvelle.

Må få spille
Han er samtidig klar på at det vil være vanskelig å forlate Strømsgodset, klubben som hentet han fra 2. divisjonsklubben Pors Grenland og ga han muligheten til fast spill i Tippeligaen.

– Jeg trives godt i Godset, og det skal mye til for at jeg forlater klubben. Om jeg drar, er det viktig at treneren som henter meg, lar meg spille, forteller 25-åringen.

Jan Jönsson, som tar over som hovedtrener på Lerkendal etter Nils Arne Eggen, skal ha et veldig godt øye til den tekniske midtbanespilleren. Nordkvelle sier det er smigrende med interessen, men avviser at han har vært i kontakt med RBK eller Jan Jönsson.

– Jeg har ikke pratet med noen av dem. Jeg snakker med agenten min, og får ellers med meg gjennom pressen at det skal være interesse rundt meg. Vi får vente og se, forsikrer Nordkvelle.

- Skylder klubben mye
Med et år igjen av kontrakten med Strømsgodset, kan Nordkvelle forsvinne gratis fra klubben om han spiller for blåtrøyene ut sesongen uten å signere ny kontrakt. Selv håper Nordkvelle at klubben får penger i kassa den dagen han eventuelt melder overgang.

-Jeg skylder klubben mye på grunn av den fine utviklingen jeg har hatt her. På den annen side har jeg gjort mitt beste hele veien, og jeg tok hensyn til klubben da jeg skrev under min forrige kontrakt.

– Den gang var det en del rot rundt kontraktsforhandlingene, og jeg kunne ha signert for andre klubber. Men jeg valgte å bli, sier Nordkvelle.

Så gjenstår det å se om han blir i Strømsgodset også denne gangen.

Hva mener du? Bør Nordkvelle forlate Strømsgodset om klubben aksepterer et bud?