Bjørgen (Foto: Timo Jaakonaho/Ap)
Bjørgen (Foto: Timo Jaakonaho/Ap)

Bjørgen snakker ut om dopingryktene

– Man får finne seg i at det blir stilt spørsmål, sier skidronningen.

I et intervju med svenske Expressen snakker Marit Bjørgen ut om dopingryktene, og Petter Northug.

Expressens journalist forteller Bjørgen at han de siste ukene har fått spørsmål fra flere kolleger om han tror Bjørgen er dopet.

– Vi er ikke bedre i Norge. Hvis for eksempel en russer vinner totalt overlegent så blir det pratet på akkurat samme måten, svarer Bjørgen.

– En del av sporten
Hun skjønner at gode resultater kan medføre at ryktene begynner å svirre.

– Det er en del av sporten i dag. Man får finne seg i at det blir stilt spørsmål. Men det er ikke noe som jeg lar knekke meg. Jeg vet jo nøyaktig hva jeg står for, sier 30-åringen.

Hun blir også spurt om hva hennes reaksjon hadde vært dersom en nordmann eller svenske hadde blitt tatt for doping.

– Den tanken kjennes veldig fjern. Men hvis det skulle skje; jeg hadde bare blitt så utrolig skuffet, sier Bjørgen.

Det er ikke doping, men glede som er årsaken til Bjørgens suksess mener hun selv.

– Jeg kjenner en vanvittig glede i alt jeg gjør akkurat nå, og det er nettopp dette som er min suksessfaktor. Jeg har nok aldri hatt det bedre, sier Bjørgen.

– Ingen får tak på Petter
Selv om Marit Bjørgen leverer i skisporet, er det som regel Petter Northug som kaprer avisoverskriftene. Bjørgen mener at dette er et utslag av at de to har forskjellige personligheter.

– Jeg er en person som gir av meg selv på en annen måte. Jeg mener, Petter får jo ingen tak på. Og det gjør vel at jeg ikke blir like spennende for mediene, sier den tredobbelte gullmedaljevinneren fra OL i Vancouver.

Northugs bråkjekke stil er ikke noe hun har et ønske om å kopiere. Hun kunne for eksempel aldri sagt at om Charlotte Kalla at Kalla aldri vil slå henne i en spurt.

– Nja, jeg håper at Kalla aldri slår meg i en spurt, men å si det på den måten? Nei, det er ikke meg. Og for meg er det viktig å alltid være meg selv. Derfor blir det vel færre overskrifter, sier hun.

Ønsker svensk seier i Tour de Ski
Bjørgen har bestemt seg for å ikke gå Tour de Ski ved årsskiftet. Hun har ikke tro på noen av de andre norske jentene i sammendraget, og aller helst håper hun på svensk seier.

– Det står sikkert mellom Kowalczyk, Kalla, Majdic og Saarinen. Men jeg håper det blir Charlotte. Det er Kalla jeg har mest kontakt med av dem. Det er Kalla jeg vil skal lykkes, og hun har virkelig kapasitet til å vinne Tour de Ski, sier Bjørgen i sin begrunnelse.