Pardew (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Pardew (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Pardew bekreftet som ny Newcastle-manager - til 2016

Klubbens åttende manager siden 2004 får langtidskontrakt med det han beskriver som en av de fem største klubbene i England.

Newcastle bekrefter torsdag via sin nettside at de har ansatt Alan Pardew som ny manager.

Pardews ilddåp blir hjemmeoppgjøret mot Liverpool førstkommende lørdag.

Chris Hughton måtte forlate St. James' Park tidligere denne uken, noe klubbens styre begrunnet med at de ønsket en manager med mer erfaring, og Pardew har siden den gang med stadig økende styrke blitt regnet som favoritt til å ta over.

Åttende manager siden 2004
Pardew har som manager tidligere vært innom Reading, West Ham, Charlton og Southampton. De fleste av lagene han har ledet har ikke spilt i Premier League. I de tre siste klubbene måtte han forlate sin stilling før kontrakten var over.

Aleksander Schau blogger: - Mike Ashley er muligens ikke et geni, men det finnes verre...

Så gjenstår det å se hvor lenge 49-åringen klarer å klore seg fast på Tyneside. Newcastle er kjent som en klubb med et enormt forbruk av managere, og Pardew blir den åttende i rekken for «The Magpies» siden 2004.

Det kan virke som om klubbeier Mike Ashley har tenkt til å endre på denne praksisen, for Alan Pardew har ifølge The Telegraph fått en kontrakt som varer helt til 2016.

Må overbevise fansen
Newcastles supportere viste før ansettelsen sin skepsis til at Pardew var regnet som favoritt til å ta over.

Pardew håper å gjøre den negative innstillingen til skamme.

– Jeg har alltid ledet lag som har spilt angripende, positiv fotball, og jeg håper at supporterne her setter pris på det, sier han til klubbens nettside.

Han var heller ikke smålåten da han skulle beskrive klubben han har kommet til.

– Det er en massiv klubb. En kjempestor klubb. Det er en av de fem største klubbene i landet, sa han på torsdagens pressekonferanse.

Se intervju fra pressekonferansen i videovinduet øverst