Tilbakegang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs sank torsdag med 0,33 prosent til 420,69 poeng etter en dag der omsetningen igjen lå godt over sju milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo Børs startet dagen med en fin oppgang til årsbeste på 425,86 poeng, men snart kom virkningene av en noe redusert oljepris til å prege utviklingen i en rekke selskaper.

Mens nyheten om en oppsplitting av Aker Solutions først ga aksjen et løft, reagerte markedet etter hvert stadig mer negativt på den forventede utviklingen i det største selskapet i Aker-sfæren.

Aker Solutions som veier tungt i hovedindeksen trakk kraftig ned inntil aksjen til slutt endte med et fall på over 6 prosent og selskapets markedsverdi sank med over tre milliarder kroner.

Hittil i år har hovedindeksen steget med 13,22 prosent etter en svært ujevnt år. Siste måned har imidlertid vært stabil med en oljepris opp mot og over 90 dollar.

På den brede all share-indeksen fordelte selskapene seg med 67 som hadde nedgang, 62 oppgang og 53 lå uendret gjennom hele torsdagen.

Det mangler ikke på spekulasjoner om nyttårsrally og andre fenomener, men også dette året viser at hovedindeksen primært bestemmes av oljeprisen. Går Norge inn i et nytt år med en oljepris over 90 dollar, vil etter all sannsynlighet også hovedindeksen møte det nye året godt i overkant av 400 poeng.

Men noe rally ser man neppe før oljeprisen igjen er 3-sifret. (©NTB)