DØENDE: Dette bildet viser al Megrahi kort tid etter at han ankom Libyia i august 2009. Legene hadde da gitt 58 åringen tre måneder igjen å leve, men mannen er fortsatt i live. (Foto: Channel 4 News, via APTN/AP)
DØENDE: Dette bildet viser al Megrahi kort tid etter at han ankom Libyia i august 2009. Legene hadde da gitt 58 åringen tre måneder igjen å leve, men mannen er fortsatt i live. (Foto: Channel 4 News, via APTN/AP)

– Lockerbie-bomberen dør om få dager

August 2009 sa legene at han kun hadde tre måneder igjen å leve.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Abdelbaset al-Megrahi (58), som er dømt for drap på 270 personer ved å stå bak bomben på et Pan Am-passasjerfly over Lockerbie i 1988, skal kun ha kort tid igjen å leve.

– Dør snart

Det opplyser en kilde som står nær familien til Sky News.

– Mange har ventet på at han skal dø. Den dagen kommer veldig snart. Hans nærmeste venter at hver dag skal bli den siste, forteller den anonyme kilden.

Det vakte stor oppsikt da 58-åringen i fjor ble benådet skotske myndigheter, og fikk lov til å dra hjem til Libya.

Hadde tre måneder igjen

Legene sa at al-Megrahi kun hadde tre måneder igjen å leve fordi han lider av uhelbredelig kreft. Avgjørelsen vakte kraftige reaksjoner, og hos de etterlatte har sinnet vokst i takt med tiden al-Megrahi har levd på overtid.

Les også: USA mener det var galt å løslate Lockerbie-bomberen

I februar i år skrev blant annet The Daily Telegraph at libyeren hadde avsluttet cellegiftkuren og ikke lenger mottok behandling fra sykehuset.

DØMT: Abdebasset al-Megrahi er dømt for å ha plassert bomben om bord i Pan Am-flyet som styrtet 21. desember 1988.  (Foto: MANOOCHER DEGHATI/AFP)
DØMT: Abdebasset al-Megrahi er dømt for å ha plassert bomben om bord i Pan Am-flyet som styrtet 21. desember 1988. (Foto: MANOOCHER DEGHATI/AFP)

Det ble hevdet at mannen bodde i en toetasjes luksusvilla utenfor Tripoli med sin familie.

Samtidig har det kommet fortløpende rapporter til britiske myndigheter om at al-Megrahis tilstand har vært svært dårlig.

Leger har antydet at libyeren kan ha fått et psykisk løft etter at han kom tilbake til hjemlandet og ble gjenforent med familien sin, og derfor har overlevd til tross for de dystre prognosene.

– Gadaffi truet Storbritannia

Tidligere denne uken slapp Wikileaks dokumenter som viste at Libya skal ha truet Storbritannia med kraftige reaksjoner dersom al-Megrahi døde i et skotsk fengsel. Libyas leder, Muammar Gaddafi, skal ha kommet med eksplisitte trusler om å stanse all handel med Storbritannia og gjøre livet surt for ansatte ved den britiske ambassaden i Tripoli.

Tidligere justisminister Jack Straw benekter at det var press fra Libya som førte til løslatelsen.

Les også: Hevder Lockerbie-løslatelsen var del av en handelsavtale