Det norske stafettlaget tok sølv i Whistler Olympic Park i OL i Vancouver 2010 Canada onsdag. Her laget med medaljene etter seierssermonien på Medal Plaza.   F.v. Petter Northug, Lars Berger, Odd Bjørn Hjelmeset og Martin Johnsrud Sundby. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Det norske stafettlaget tok sølv i Whistler Olympic Park i OL i Vancouver 2010 Canada onsdag. Her laget med medaljene etter seierssermonien på Medal Plaza. F.v. Petter Northug, Lars Berger, Odd Bjørn Hjelmeset og Martin Johnsrud Sundby. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

NRK kan miste OL

Nordmenn er vant til å kunne følge olympiske leker på NRK. Det kan det være slutt på i 2014, melder Kampanje.

Det internasjonale rettighetsselskapet SportFive er i ferd med å åpne budkonkurransen om TV- og medierettigheter til vinterlekene i Sotsji i 2014 og sommerlekene i Rio de Janeiro i 2016, og det er ikke gitt at NRK når opp.

Det er første gang at Den internasjonale olympiske komité (IOK) ikke har solgt rettighetene direkte til allmennkringkasterorganisasjonen EBU, der NRK og TV 2 er medlemmer.

Etter det Kampanje kjenner til verdsettes de nordiske rettighetene til 60 millioner euro (480 millioner kroner).

- OL vil alltid være interessant for en allmennkringkaster, men det er en stor utfordring for NRK at EBU har mistet OL-rettighetene, sier NRKs sportssjef Rune Haug til Kampanje.

TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen sier at det er for tidlig å flagge hvor interessant det er for kanalen å være med i kampen om rettighetene.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2