pels
pels

Forbyr pels under moteuken

Når Oslo Fashion Week arrangeres neste gang blir det helt uten pels på designen som vises frem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er kun et fåtall av designerne på moteuken som bruker pels i sine kreasjoner, men nå er det full stopp for alle.

Designerne Fam Irvoll og Kjell Nordström (Baron von Bulldog) har gått sammen med dyrevernsorganisasjonen Noah.

Skriver under mot pels

Sammen har de nå fått over 200 norske motefolk til å skrive under på initiativet «Mote mot pels».

– Oslo Fashion Week velger nå å innføre en tydelig pelsfri policy, og pels fra dyr som tas livet av hovedsaklig for pelsens skyld skal derfor ikke ses på visninger på vår arena. Det har vært et veldig naturlig valg for oss, da vi ikke ønsker at Oslo Fashion Week skal fremstå som en arena hvor man kan promotere produkter basert på en behandling av dyr som er forbudt av dyrevernhensyn i flere land, sier Pål Vasbotten, daglig leder i Oslo Fashion Week i en pressemelding.

Motebransje mot pels

Designer Kjell Nordström sier de håper de klarer å endre standpunktene til de i norsk motebransje som fortsatt bruker pels.

– Ideen til mote mot pels kom da vi gikk i NOAHs fakkeltog mot pels. Av over 4000 mennesker i Oslo, var vi bare en håndfull fra den bransjen som faktisk er ansvarlig for at pelsen når publikum. Det ville vi endre på. Det har aldri vært, og kommer aldri å bli, vakkert å pynte seg med andres lidelse. Og bruk av ekte pels er dessverre synonymt med lidelse og dyreplageri, sier designer og stylist Kjell Nordström.

Blant de over 200 motefolkene som hittil har skrevet seg på listen finner man blant annet Morten Quale, Leila Hafzi, Charlotte Thorstvedt, Ingeborg Heldal og Bjørn Opsahl.