Forundringspakke 1200 kr (2 (Foto: Tollvesenet)
Forundringspakke 1200 kr (2 (Foto: Tollvesenet)

Tollvesenet selger beslaglagte varer som forundringspakker

Forundringspakken hadde startpris på 1 krone.

Tollvesenet legger ut varene de beslaglegger for salg. Har du blitt stanset på Svinesund, eller et annet tollsted, kan det være dine varer som selges på nett.

Det selges ikke bare forundringspakker, Tollvesenet selger konstant ut alt mulig forskjellig på QXL.

På QXL byr medlemmene på varene som ligger ute, logisk nok vinner den høystbydende auksjonen og muligheten til å kjøpe varen. Blant varene Tollvesenet selger nå ligger 36 gulvtepper ute for salg, prisen har nådd 1.900 kroner for alle teppene.

36-tepper-1900-kr-(2) (Foto: Tollvesenet)
36-tepper-1900-kr-(2) (Foto: Tollvesenet)

Les også: Må betale årsavgift på spøkelsesmoped fra 1982

105 varer på nettet

Tollvesenet region Øst-Norge har 105 forskjellige varer ute for salg på internettauksjonen QXL.

Du kan få kjøpt en pall med kjøkkenutstyr om du føler for å gå berserk på kjøkkenet. Utgangsprisen var en krone for pallen, men budrunden har nådd hele 5.400 kroner.

kjøkkenpall (Foto: Tollvesenet)
kjøkkenpall (Foto: Tollvesenet)

– En del av disse varene er oppdaget ved rutinekontroller. Noe har vi tatt i store beslag. Etter at det er frigitt i form av dom, så har vi splittet beslagene for salg, sier Jan Erik Hærum, seniorrådgiver ved Tollregion Øst-Norge, til TV 2 hjelper deg.

Se også: Ble krevd for årsavgift 20 år etter at mopeden ble vraket

Maleri til 4 kroner

Tollregionen har også beslaglagt store mengder med malerier som også er lagt ut for salg. Maleriet under har oppnådd en utropspris på fire kroner.

Maleri-4-kr-(2) (Foto: Tollvesenet)
Maleri-4-kr-(2) (Foto: Tollvesenet)
Kanskje du har behov for litt oppgradering på badet? Da kan du kjøpe et beslaglagt ubrukt toalett til 110 kroner.

– Alle utropene på auksjonene har startet på en krone, men så har prisene steget fordi forbrukerne byr høyere, sier Hærum.

Tidligere var Tollvesenets auksjoner lokale på tollstedene, med innleide auksjonariuser.

Med internett har tidene forandret seg.

– Nå er det flere potensielle budgivere, sier Hærum.

La ut kulturminner ved feil

Enkelte ganger har det gått litt kjapt i svingene for Tollvesenet. En gang oppdaget de at de hadde lagt ut kulturminner fra et europeisk land til salg.

– Det var en gammel trerokke og en smørkinne som man lager smør i. Her oppdaget vi det og tok ned auksjonen umiddelbart. Piratvarer skal heller ikke selges, men destrueres, sier Hærum til TV 2 hjelper deg.

Her er reglene

Når du handler varer i utlandet må du passe på verdigrensene om du skal kjøre eller gå over på grønt. Da kan du slippe å se at varene dine blir solgt av Tollvesenet på QXL. Hvis du vært ute av landet i mer enn 24 timer, er grensen 6.000 kroner.

Om man har vært ute landet under 24 timer, er grensen 3000 kroner. Om du har varer til en verdi over dette må du dra over på rødt og fortolle varene på tollstasjonen.

-Da skal man ha med seg dokumentasjon og fakturaer som legges frem for tollvesenet. Det er forskjellige nivåer på toll og avgifter som staten skal ha, sier leder for grensekontrollen ved Svinesund tollstasjon, Wenche Fredriksen.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter