Politiet ønsker tips om fluktbil etter drapsforsøk

Oslo-politiet ber nå om opplysninger om fluktbilen som ble brukt etter drapsforsøket på Imram Saber på Jordal i Oslo 21. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med etterforskningen av drapsforsøket har politiet beslaglagt en bil som en eller flere gjerningsmenn trolig benyttet. Bilen er en sølvgrå Ford Tourneo Connect, med teksten Ricoh trykket i rødt både på fronten og sidene.

Bilen ble stjålet fra Sandbekkfaret 14 på Løvenstad i 8-tida om morgenen onsdag 17. november.

Politiet sier de er interessert i alle observasjoner av bilen og personer i tilknytning til denne, fra den ble stjålet og til den ble funnet i Skedsmogata 25 i Oslo mandag 22. november.

– Bilen sto i Odalsgata før skuddene falt, og kjørte deretter i retning Hedmarksgata. Observasjoner i denne forbindelse er av særlig interesse, opplyser politioverbetjent Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Imram Saber er nær venn av David Toska og ble truffet av flere skudd i overkroppen søndag 21. november. Politiet mener at Saber, som går under kallenavnet «Skrue», ble lokket i en felle av den maskerte skytteren på Jordal. En 34 år gammel mann som kalles «Hvalrossen» i Oslos kriminelle miljø, er siktet for medvirkning til drapsforsøket. 34-åringen nekter straffskyld, men er varetektsfengslet fram til julaften.

Ifølge TV 2 skal politiet ha en teori om at «Hvalrossen» har et personlig hatmotiv mot Saber. For fem år siden skal 34-åringens kone ha blitt holdt fanget og blitt torturert av maskerte menn i forbindelse med et pengeoppgjør.

Saber har vært sentral i Oslos kriminelle miljø i flere år. Han har ikke ønsket å bidra til å oppklare hva som skjedde da han ble skutt. (©NTB)