Abbas: – Forhandlingene med Israel i krise

Palestinernes president Mahmoud Abbas sier at fredssamtalene med Israel er i krise etter at USA droppet kravet om at byggingen i de ulovlige bosetningene på Vestbredden skal fryses.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er ingen tvil om at det er krise, sa Abbas etter et møte med den greske statsministeren Giorgos Papandreou i Aten onsdag.

Abbas sa han håpet EU nå kunne involvere seg og bidra til at forhandlingene kommer i gang igjen.

USA innrømmet tirsdag at de har gitt opp kravet om en forlengelse av byggestansen på den okkuperte Vestbredden som en betingelse for å få forhandlingene på sporet igjen.

EU beklaget onsdag at USA fant å måtte droppe kravet som følge av at Israel nektet å godta en stans i byggevirksomheten.

– Vårt syn på bosetningene er at de er ulovlige i henhold til folkeretten og et hinder for fred, sa EUs talskvinne Maja Kocijancic.

En talsmann for Abbas sier at det er den israelske vrangviljen som har undergravd de amerikanske forsøkene på å berge fredsforhandlingene fra sammenbrudd.

– USAs innsats har slått feil fordi den er slått til bakken av den israelske regjeringen, sa Yasser Abed Rabbo til palestinsk radio.

USA hevder selv at de fortsatt har håp om å få forhandlingene på beina igjen, selv om de måtte droppe kravet om byggestans. (NTB)