Nettsidene til svensk påtalemyndighet hacket

Hjemmesidene til svensk påtalemyndighet og til advokatene til de to kvinnene som anklager WikiLeaks-gründeren Julian Assange for voldtekt, kan ha vært utsatt for hackere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Påtalemyndigheten vet ikke om hjemmesidene virkelig ble angrepet av hackere tirsdag.

– Vår hjemmeside ble overbelastet tirsdag kveld, og da besluttet leverandøren å stenge den. Vi vet ikke årsaken, men forsøker å finne det ut, sier påtalemyndighetens informasjonsdirektør Karin Rosander.

Onsdag morgen var det nettsidene til advokatfirmaet Borgström & Bodström som krasjet. Advokat Claes Borgström representerer de to kvinnene som anklager Assange for voldtekt og seksuelle overgrep.

Sean-Paul Correll i PandaLabs, som forsker på dataangrep, mener at det var et angrep fra medlemmer av gruppa Anonymous som stengte påtalemyndighetens nettsider. Anonymous består av tilhengere av Assange.

Ifølge Correll var det 500 datamaskiner som i en samordnet aksjon angrep nettsidene etter at Assange ble pågrepet tirsdag, skriver Aftonbladet

Correll sier at den samme gruppa også lyktes med å stenge ned nettsidene til Assanges sveitsiske bank etter at den stengte kontoen hans. (©NTB)