Sverige (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Sverige (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Sverige sjokkerte i åpningskampen

Tidligere Nordstrand-spiller avgjorde mot Tyskland. Se sammendrag her.

Tyskland - Sverige 25-27

I en jevn åpningskamp i gruppe C, var det «söta söster» som trakk det lengste strået.

Se sammendrag i videovinduet over

Anført av tidligere Våg- og Nordstrand-spiller Therese Helgesson og stortalentet Isabelle Gulldén, var svenskene sterkest de siste fem minuttene.

Lenge så det stygt ut for Sverige. Tyskland ledet nemlig 14-12 til pause, og også etter 54 minutter hadde de føringen, da Anja Althaus satte inn 24-23.

Men så startet Helgesson sitt scoringsshow. Bakspilleren klinte til med tre scoringer, bare avbrutt av Gulldén, noe som sørget for svensk seier.

Nevnte Gulldén ble også kampens toppscorer, med sine syv mål. Tyskernes antatt beste spiller, Grit Jurack, hadde en helsvart match og nettet kun to ganger.

Frode Scheie synes Tyskland underpresterte mot et godt svensk lag.

– Dette var et tysk lag som underpresterte, mens Sverige jobbet energisk og aldri ga seg. Jeg sa at kampen kunne gå begge veier, men likevel var det litt overraskende at Sverige vant, sier TV 2 Sportens håndballekspert.

– Hva vippet kampen i Sveriges fordel?

– Det var avgjørende at Linnea Torstensson kom i gang i den andre omgangen. Helgesson stod også fram på slutten og Kain var god i mål. Motsatt var Jurack aldri oppe på det nivået hun viser i Champions League, sier Scheie, som mener seieren kan vise seg å være gull verdt for Sverige.

– Dette var en nøkkelkamp i forhold til å gå til en semifinale, for nå kan Sverige fort gå til mellomrunden på Lillehammer med full poengpott.