Gareth Bale (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
Gareth Bale (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Bale: – Harry har gjort meg tøffere

Gareth Bale mener manageren har mye av æren for gjennombruddet.

Se Twente - Tottenham på TV 2 SPORT 1 og tv2sumo.no kl. 20.45

Gareth Bale har hatt en rivende utvikling etter at han spilte seg inn på Tottenham-laget for mindre enn et år siden.

For det tok tid før ting begynte å klaffe etter overgangen fra Southampton i 2007, men nå stemmer det meste for 21-åringen.

Kritikerrost
Det er bare snaut to måneder siden waliseren ble hyllet som en av verdens beste kantspillere av en opprømt britisk presse etter hat tricket mot Inter.

For et år siden ville jeg aldri trodd at jeg kom til å gjøre slike ting.

Storspillet fortsatte både i hjemlig liga i og i Europa, han ble kåret til årets spiller i Wales - og mandag ble han også kåret til årets sportspersonlighet i Wales av BBC.

Hyller manageren
En ydmyk Bale mener manager Harry Redknapp er mye av grunnen til at det plutselig løsnet på banen.

– Han ville gjøre meg tøffere ettersom jeg fortsatt var en ung gutt, sier Bale til BBC.

Det lyktes. For sjelden har Inters høyreback Maicon fått kjørt seg like mye som han gjorde da Bale fosset forbi ham gang etter gang i de to oppgjørene i Milano og London – en prestasjon som også forbløffet Bale selv.

– «Wow»
– Når jeg ser tilbake på enkelte ting så tenker jeg bare «wow». For et år siden ville jeg aldri trodd at jeg kom til å gjøre slike ting, forteller Bale.

Gjennom hardt arbeid på treningsfeltet ville Bale bevise overfor Redknapp at han var verdig en plass på laget, og 'Arry lovet Bale en sjanse om han var tålmodig.

Når 21 år gamle Bale entrer gressmatten mot Twente i kveld er det med vissheten om at slitet og standhaftigheten har betalt seg – og at han har en lang og lys karriere foran seg.

Les også:Følg kveldens kamper i Mesterligaen