Løke (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Løke (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Drømmestart for håndballjentene

Kollektive Norge lekte med Frankrike. Se sammendrag, intervjuer og diskuter kampen her.

Norge - Frankrike 33-22

Thorir Hergeirsson startet med flere spillere som ikke har lykkes optimalt i EM-oppkjøringen, som Tine Stange, Tonje Nøstvold og Marit Malm Frafjord. Men da mesterskapet ble kastet igang på Lillehammer, var toppformen definitivt på plass.

Nøstvold dunket inn de tre første for Norge, og var sterkt delaktig i at Franrikes landslagssjef, Olivier Krumbholz, så seg nødt til å ta timeout allerede etter ti minutter. Da var stillingen 6-2 til vertene.

– Det er nå det gjelder, sa Tonje Nøstvold til TV 2 Sporten etter kampen, før danmarksproffen avslørte at hun aldri var nervøs for egen form.

– Jeg var aldri i tvil selv.

TV 2 PLAY: Se intervju med Nøstvold

Og det ble ikke stort bedre for de franske jentene utover i omgangen. Norge hadde nemlig flere formsterke spillere på lager, noe hele ni målscorere før hvilen viser. Det etablerte angrepet var som forvandlet fra Møbelringen Cup, og både Tine Stange, Tonje Larsen og nevnte Nøstvold leverte varene bak fra banen.

Se sammendrag i videovinduet øverst

Defensivt hadde de norske jentene stålkontroll på de franske stjernene, Allison Pineau og Mariama Signate. Forsvaret var fjellstøtt, og helt bakerst tok Katrine Lunde Haraldsen seg av det som smatt gjennom den hvite muren av norske spillere.

Norge (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Norge (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Dermed ledet Norge hele 19-10 til pause.

Etter kampen svarte landslagssjefen følgende på om han noen gang hadde sett bedre etablert angrepspill fra de norske jentene:

– Nei, ikke i tellende kamp, bare delvis i noen treningskamper, sa Hergeirsson.

TV 2 PLAY: Se Thorirs reaksjon her

Etter hvilen var Frankrike mer med, men mot det norske maskineriet hadde de ingen sjanse til å hente inn det tapte. Et Norge med cruisekontrollen på hadde nettopp det – kontroll. Anført av kaptein Gro Hammerseng og toppscorer Linn-Kristin Riegelhuth tok håndballjentene to enkle poeng mot fjorårets VM-finalist.

Kapteinen var storfornøyd med medspillerne etter seieren.

– Jeg har gleden av å spille med noen fantastiske skyttere, og jeg tenkte at nå må jeg gjøre det bra bra for dem, slik at de kan komme opp og bruke de fantastiske skuddene, sier Hammerseng.

TV 2 PLAY: Se Hammerseng om Nøstvold

Gjennopplev livechat under