amanda kurtovic (Foto: TV 2/)
amanda kurtovic (Foto: TV 2/)

Kurtovic ferdig i Byåsen

Den talentfulle 19-åringen gir seg etter få måneder i Trondheimsklubben

Amanda Kurtovic skrev under for Byåsen i sommer, men ønsker allerede nå å løses fra toårskontrakten.

- Vi ordnet en jobb til henne i starten av oppholdet men den var ikke tilfredsstillende for henne, og så dro det litt ut i tid. Vi har inntrykk av at Amanda dessverre ikke har trivdes under oppholdet i Trondheim.

- Hun var lovet sivil jobb ved siden av håndballen, og det har dessverre ikke klubben klart å skaffe slik avtalen var, sier Petter Kjærnes, som er agent for 19-åringen.

-Trivdes ikke
Daglig leder i Byåsen Torbjørn Balstad bekrefter overfor TV 2 Sporten at Kurtovic har reist hjem til Sandefjord, men mener de har innfridd lovnadene i kontrakten.

- Vi ordnet en jobb til henne i starten av oppholdet men den var ikke tilfredsstillende for henne, og så dro det litt ut i tid. Vi har inntrykk av at Amanda dessverre ikke har trivdes under oppholdet i Trondheim, sier Balstad om spilleren som likevel har markert seg på banen i høst.

Diskuterer løsning
Den talentfulle bakspilleren var tre sesonger i Nordstrand før hun foran årets sesong gikk til Larvik. Hun brukte ønsket om spilletid i Byåsen som argument da hun etter kort tid forlot serielederen.

- Vi må se litt an en klausul i kontrakten i forhold til Larvik også, men jeg tviler på at det blir noe problem, sier Kjærnes, som nå er i dialog med Byåsen om en minnelig løsning for spilleren.

- Byåsen har vært opptatt av en menneskelig og håndballmessig god utgang. Vi har en åpen dialog, og regner med å bli enige, ellers så får eventuelt NISO se på saken, sier Kjørstad som rådgiver i firmaet People in sport.

- Håper på løsning
Byåsen understreker at de også ønsker å komme til enighet, men krever økonomisk kompensasjon i en eller annen form.

- Jeg håper og tror vi finner en løsning i løpet av desember, men vi har brukt mye penger på spilleren og må ha en erstatter, sier daglig leder Balstad.