JUBLET FOR SEIER: Ida Alstad (t.v) og Marit Malm Frafjord var fornøyde da Romania ble slått lørdag. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
JUBLET FOR SEIER: Ida Alstad (t.v) og Marit Malm Frafjord var fornøyde da Romania ble slått lørdag. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Marit Malm Frafjord: – Skal bli godt å komme i gang

Klokken 20.15 i kveld er det endelig klart for EM-avkast for de norske håndballjentene.

Lillehammer / Bergen (TV 2 Sporten):

Se Norge - Frankrike direkte på TV 2 eller i vårt kampsenter direkte fra klokken 20.15.

Norge er i utgangspunktet havnet i en overkommelig gruppe i EM. Men allerede i den første kampen venter fjorårets VM-finalist Frankrike.

- Det er en tøff motstander. Vi har pleid å slite litt mot Frankrike. De spiller litt offensivt forsvar. Det har vi ikke alltid hatt like godt tak på. Men vi spiller på hjemmebane og det er en åpningskamp. Vi kommer til å være supertent på å gjøre det godt, forklarer Marit Malm Frafjord til TV 2 Sporten.

- Norge er favoritter
Selv om Frankrike gjorde det bedre enn Norge i VM i fjor, er Norge store favoritter når lagene møttes på Lillehammer.

- Vi har gjort det bra i de siste mesterskapene, og vi er vel regnet blant favorittene. Frankrike er et veldig bra lag og et lag som alltid presterer i mesterskap. Så om de har tapt noen kamper i oppkjøringen, så er de helt sikkert bedre nå som mesterskapet starter, forklarer Norges linjespiller.

De franske jentene har uttalt at Norge er store favoritter og at de kan spille helt uten press i kveldens åpningskamp.

- Man prøver alltid å skyve favorittstempelet over på motstanderne. Men om vi er favoritter eller ikke, tenker vi ikke så mye på. Vi skal vinne kampene våre, sier Malm Frafjord, og får støtte av målvakt Katrine Lunde Haraldsen.

- Vi må nok leve med litt press. Men jeg føler vi takler det. Det er vel deres måte å kaste det over på oss. Det gjør ingenting det. Jeg føler at de har spilt veldig bra og er på vei oppover i mesterskap. Det blir en jevn og tøff kamp,

Tror det blir en tøff kamp
Györ-målvakten blir en nøkkelspiller for Norge mot Frankrike. Hun vet hva som må til for at det skal bli norsk seier.

- Vi må være bedre enn dem. For å være det så må vi spille godt i forsvar. De er veldig eksplosive og kan veldig mye. Det blir en tøff og hard kamp. Spesielt i forsvar, forklarer hun.

Og hun er ikke i tvil om at Frankrike-kampen blir en nøkkelkamp for Norge.

- Jeg tror det blir den tøffeste. Det er første kamp og vi spiller på hjemmebane. Vi får håpe det blir tøft for dem også, smiler hun.

For etter å ha vært samlet i lang tid, skal endelig de norske jentene slippe til foran hjemmepublikum i Håkons Hall.

- Vi har gått og ventet på at dette skal starte ganske lenge nå. Skal bli godt å komme i gang, sier Malm Frafjord.

Se Norge - Frankrike direkte på TV 2 eller i vårt kampsenter direkte fra klokken 20.15.