Satser på 100.000 norske e-boktitler

Norske bokhandlere lanserer 1. april neste år e-bøker på Bokdatabasens nye løsning Bokskya. Målet er å etter hvert ha 100.000 norske titler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk bokhandel vil ta opp kampen mot etablerte giganter som Amazon og Apple, og lanserer 1. april programmet Bokskya. Dette skal kunne installeres på både datamaskiner, lesebrett, nettbrett og smarttelefoner.

– Der de store utenlandske vil ha så mye kontroll som mulig og knytter løsningene sine til bestemt maskinvare, Kindle, iPhone og iPad, som igjen knyttes til egne e-bokhandler som Amazon og iBooks, tror vi på åpenhet for å sikre det norske språkområdet, sier direktør Edmund Austigard i Bokdatabasen til Klassekampen.

De norske nettbokhandlene vil være knyttet til Bokskya. Brukere av Bokskya skal kunne fritt velge nettbokhandel, logge på, eller opprette sin egen konto når de handler.

Alle kjøpte, og i framtiden lånte, e-bøker blir tilgjengelige i kundens eget digitale bibliotek som kan nås via både datamaskiner, lese- og nettbrett, og smarttelefoner. Bøkene lagres lokalt slik at man ikke må være tilknyttet nettet etter at de er kjøpt.

Bokdatabasen er eid av forlagene Cappelen Damm, Gyldendal og Aschehoug, samt deres distribusjonskanaler og bokhandlerkjeder. I tillegg er bokhandlene Thanke Retail/Libris, Haugenbok, Unipa, Fri Bokhandel og Notabene inne med små eierandeler. Bokhandlene må betale en fast månedlig avgift for å få tilgang på Bokdatabasens tjenester. (©NTB)