Aksel Lund Svindal. (Foto: RICK WILKING/Reuters)
Aksel Lund Svindal. (Foto: RICK WILKING/Reuters)

Svindal gleder seg til rufsete europeiske forhold

Aksel Lund Svindal henger godt med i teten, men legger ikke skjul på at han gleder seg til å kjøre på rufsete europeiske forhold etter 14 dager i Canada og USA.

– Jeg føler jeg er mye bedre forberedt på de tøffe, rufsete og isete forholdene vi gjerne møter i Europa nå. Det jeg ser fram til er å kjøre storslalåmrennene både i Val d’Isère og Alta Badia, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

Han har innledet verdenscupen bra og ligger på tredjeplass etter at den nordamerikanske turneen er over, selv om han ikke var 100 prosent fornøyd med rennene verken i Lake Louise forrige helg eller i Beaver Creek nå.

Misset i super-G
I Canada misset han skikkelig i super-G, mens det ble et avlyst utforrenn som ødela mye av det som kunne blitt skikkelig moro i Colorado.

– Jeg kan vel ikke si annet enn at jeg ikke er fornøyd med den femteplassen jeg sikret meg i storslalåmrennet her i Beaver Creek, men likevel viser det at jeg henger godt med. Det er ikke håpløst, særlig ikke etter et renn der jeg vet jeg ikke har kjørt godt nok, sa Svindal etter søndagens kjøring.

Han lå på tredjeplass etter første omgang, men ble frakjørt av ytterligere to kjørere i finaleomgangen. Da synes han det var godt at Kjetil Jansrud innfridde og klarte annenplassen.

– Jeg føler at super-G er på gang. Fortsatt har jeg en del å gå på, men skiene jeg bruker nå er greie. Likevel jobber fabrikken med å bygge helt nye ski til meg. Alt skal prøves, sier Svindal, som ikke la skjul på at han var litt skuffet over lørdagens niendeplass i Beaver Creek.

– I øyeblikket er det nok utfor og storslalåm som er mine beste disipliner, forteller han.

Surt og bittert
Derfor var det ekstra bittert og surt at vinden tok utforrennet i Colorado. Det var der Svindal kanskje hadde de aller beste sjansene til å klatre helt til topps på seierspallen.

Men han fikk med seg bra med verdenscuppoeng og klarte å rykke fra niende- til tredjeplass i den totale verdenscupen. Dermed oppnådde han målsettingen sin.

– Jeg forventet å samle en del verdenscuppoeng i disse rennene. Dersom jeg ikke hadde klart det, så kunne det blitt tungt å ta igjen det tapte senere, selv om jeg ikke ville blitt hektet av i kampen om å vinne den totale verdenscupen i år, sa han.

– Men kjøringen min viste at jeg er stabil og er godt med framme i teten, sa Svindal.

Til helgen er det slalåm og storslalåm i Val d’Isère, og Svindal satser på pallen i storslalåmrennet.

Aksel Lund Svindal (Foto: TV 2/)
Aksel Lund Svindal (Foto: TV 2/)

Leverte varene
Det er kjørt halvannet renn i storslalåm i verdenscupen til nå, og både i Sölden og i Beaver Creek leverte Svindal varene.

– Vi hadde tre mann blant de ti beste her i Beaver Creeks storslalåmrenn. Jeg vil karakterisere den laginnsatsen som rå, sier Svindal, som nesten ikke kan vente på å komme tilbake til europeiske isete og slagete forhold.

– Jeg har bedre ski til å takle slike forhold nå enn det jeg har hatt tidligere. Jeg føler at jeg er bedre forberedt også, sier han til NTB.

Ved siden av Aksel Lund Svindal på femte- og Kjetil Jansrud på annenplass i Beaver Creek søndag, kjørte også Truls Ove Karlsen inn til tiendeplassen. Det er hans beste internasjonale plassering i noe renn siden VM i Åre i februar for tre og et halvt år siden.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2