- Sandinistene fikk kofferter fulle av penger fra Chávez

Sandinistpartiet i Nicaragua fikk kofferter fulle av penger fra Venezuela foran valget i 2008, hevder amerikanske diplomater.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi har førstehåndsinformasjon om at de mottok kofferter fulle av kontanter fra venezuelanske tjenestemenn under besøk i Caracas, heter det i et notat fra den amerikanske ambassaden i Managua, offentliggjort av WikiLeaks via den spanske avisen El Pais.

- Flere kontakter har fortalt oss at Daniel Ortega finansierer partiets valgkamp med oljepenger fra Venezuela. Flere ubekreftede meldinger tyder på at Ortega vil ha så mye som 500 millioner dollar til disposisjon, heter det videre.

Lokalvalgene i Nicaragua ble kritisert for uregelmessigheter, og Ortega anklages for å vise stadig mer autoritære takter.

Ortega regnes som en nær politisk alliert av Venezuelas venstreorienterte president Hugo Chávez, noe de to lederne heller ikke legger skjul på.

Ortega ledet den tidligere sandinistgeriljaen som grep makten i Nicaragua i 1979 og jaget landets USA-støttede diktator Anastasio Somoza Debayle i eksil. (©NTB)