Frode Lafton (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Frode Lafton (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Frode Lafton vurderer kontraktsforslag fra HBK

– Må prate med kona mi om hva vi velger videre, sier Hønefoss-kapteinen.

Frode Lafton bekrefter overfor TV 2 Sporten at han er i ferd med å ta stilling til et rykende ferskt kontraktsforslag fra Hønefoss.

34-åringen valgte selv å utsette forhandlingene om en eventuell ny kontrakt til etter sesongslutt.

Forhandlingssituasjon
- Jeg fikk et kontraktsforslag i dag. Akkurat nå er vi i en forhandlingssituasjon. Vi hadde en prat på fredag, og så fikk jeg en e-post i dag, sier Lafton til TV 2 Sporten.

Han har aldri lagt skjul på at han har ønsket å fortsette karrieren i Hønefoss, men klubbens sportslige situasjon mot slutten av sesongen gjorde at forhandlingene ble utsatt.

- Hele situasjonen ble litt forringet da vi drev og kjempet i bånn. Jeg valgte selv å utsette forhandlingene til sesongen var slutt. Det er en del spørsmål som må avklares, blant annet hvem som blir nye trener. I tillegg er det en del sportslige ting som må være på plass, utdyper Lafton.

Vil ta trenerutdanning
Han vil nå diskutere fremtiden med kona før han tar en endelig beslutning. Lafton legger ikke skjul på at det kan være aktuelt med en trenerrolle i klubben på sikt.

- Jeg skulle tatt utdannelse nå i høst, men måtte utsette det til neste år på grunn av kvalifiseringen. Nå må jeg finne ut når trenerkursene er neste år. Det er ingen tvil om at det har ligget litt i kortene, også da jeg skrev kontrakt forrige gang. Det er da også HBK som står for utgiftene i forbindelse med utdanningen, sier Lafton.

Han har foreløpig ikke inngått i dialog om tilbudet fra Hønefoss.

- Det har ikke vært noen kommunikasjon med daglig leder (Rolf Magne Walstad) etter at jeg fikk den e-posten. Jeg har bare svart litt stikkordmessig, og har ikke tatt stilling verken den ene eller andre veien, forklarer Lafton.