Fange overmannet fengselsbetjenter og rømte

Under et besøk hos legen på Kongsvinger sykehus mandag klarte en fange fra Østfold å overmanne to fengselsbetjenter og stikke av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han truet to fengselsbetjenter med en gjenstand. Han utøvde ikke vold, men overmannet dem og stakk av med bilen til den ene, sier operasjonsleder Henning Olsen i Hedmark politidistrikt til NTB.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med flere detaljer om hendelsen, som skjedde ved 18-tida mandag. Mannen er i 20-årene og er fra Østfold. Han soner en dom i Kongsvinger fengsel, men hadde vært innlagt på sykehuset siden lørdag.

– Vi hadde vakthold på ham døgnet rundt. Han utgjør sannsynligvis ikke noen trussel for andre, men ut ifra måten han opptrådte på under rømmingen anser vi ham som noe farlig, sier Olsen, som advarer folk mot å gripe inn.

Han opplyser at Østfold-mannen ikke har noen tidligere historikk med vold eller den type trusler som ble brukt da han stakk av mandag. Politiet i Hedmark har varslet sine kolleger i Oslo, Romerike, Østfold og Karlstad i Sverige om rømmingen.

De ønsker opplysninger om en NV-registrert, rød Toyota Hiace, som fangen stakk av i, men hadde ved 20.30-tiden ikke mottatt noen tips om bilen.

Ifølge VG Nett holdt fengselsbetjentene vakt på mannens rom da han brått rev av sengehesten i jern og reiste seg.

– Han brukte den som våpen og truet med å slå betjentene med den. Videre tok han håndjernene deres og lenket dem sammen, sier fengselsleder Svein Arne Tvedt i Kongsvinger fengsel til avisa.

Rømlingen var innsatt på høysikkerhetsavdelingen på Kongsvinger fengsel. (©NTB)