kiwi_mat (Foto: Privat)
kiwi_mat (Foto: Privat)

Marie ble nektet å kjøpe mer enn fire glass barnemat på Kiwi

Ville gjerne betale full pris for å kjøpe flere, men fikk ikke lov.

Marie er mor til en liten jente som spiser barnemat på glass. Forrige uke var Marie på Kiwi for å kjøpe bleier og barnemat.

– Jeg plukket med meg det jeg trengte, og gikk til kassen. Der slo kassadamen inn fire glass med barnemat og fruktpurè. Deretter fortalte hun meg at jeg ikke fikk lov til å kjøpe mer enn fire glass, sier Marie til TV 2 hjelper deg.

Les også: Rema 1000 taper bleiekrigen

Betaler gjerne full pris

Hun vet at man bare får kjøpe fire på bleiekortet, men trengte flere.

– Jeg kan gjerne betale full pris på resten, bare jeg får kjøpt dem, for datteren min bruker som regel tre glass hver dag, og da sier det seg selv at jeg ikke kan kjøpe bare fire glass om gangen, sier Marie.

Det fikk hun ikke lov til.

Diskuterer bleieavtalen på nett

– Det var ikke mulig, mente de. Siden de allerede hadde slått inn bleiekortet, så gikk alle glassene automatisk på bleieavtale. Derfor fikk jeg ikke kjøpe flere enn fire, sier Marie.

Etter å ha diskutert en stund med personalet på Kiwi fikk hun til slutt lov til å kjøpe alle glassene, men fikk beskjed om at det var et unntak.

– Jeg skjønner jo godt at tilbudet bare er på et visst antall glass, men det må da være mulig å få kjøpe mer enn fire glass om gangen til vanlig pris? Jeg liker å storhandle, fremover vil jeg reise til en annen butikkjede for å handle, sier Marie.

– Man bør få kjøpe det til full pris. Jeg har sett flere har diskutert det på nett, sier Marie.

Se også: Nå koster en bleiepakke fem kroner

Unngår hamstring

Kiwi-sjef, Per-Erik Burud, forklarer at det har vært begrensninger under bleieavtalen hvert år.

– I alle år har vi hatt maks fire bleier per kunde under bleieavtalen. Først har hver annen bleiepakke vært gratis, deretter halv pris av det. Det samme gjelder for glass med barnemat. Først hver andre gratis, deretter halv pris av det, sier Burud til TV 2 hjelper deg.

– Akkurat som med bleiepakkene har vi lagt inn at hver kunde bare kan kjøpe fire glass barnemat hver gang.

– Årsaken til restriksjonene er hamstring, tilbudet skal vare til nyttår. Noen kjører dette ut av landet, eller de selger det til andre. Dette tilbudet skal være til private husholdninger.

Over etter nyttår

– Det er ikke et system for at kunder kan kjøpe flere glass til fast lav pris. Hun burde kanskje fått det, men datasystemet er lagt opp slik at det ikke går. Vi har ikke et system som tillater at folk får kjøpe til full pris. Man burde kanskje se gjennom fingrene for en god kunde, hun kunne for eksempel fått betalt to ganger

– Poenget her er at fire glass sørger for at folk ikke hamstrer. Det er for at alle skal få. Avtalen er antageligvis over etter nyttår, da er problemet over. Hvis vi hadde fått beskjed før, hadde vi kanskje endret, sier Burud.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter