Rallybrødrene Henning Solberg (t.v.) og Petter Solberg (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Rallybrødrene Henning Solberg (t.v.) og Petter Solberg (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Solberg om skiskytterne: – Dette er en liten konflikt

Brødrene Solberg har selv erfart større krangel - seg imellom.

– Dette blir bare en bagatell i forhold til konflikten vi hadde. Med Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen er det snakk om noen krasse uttalelser etter endt konkurranse. Det Henning og jeg opplevde, var langt mer enn det rent sportslige, sier Petter Solberg til TV 2 Sporten.

Familieterapi
Det var i 2005 Henning Solberg og Petter Solberg hadde en stor konflikt seg imellom. Rallybrødrene snakket ikke sammen, og storebror Henning skal ha vært misunnelig på Petters suksess. Konflikten ble løst gjennom familieterapi, forteller Henning Solberg i sin bok "Rally".

Brødrene Solberg fulgte begge nøye med under helgens skiskyting i Östersund. Henning Solberg roser Bjørndalens beslutning om å la Emil Hegle Svendsen gå foran, og mener 25-åringen kan lære av Bjørndalens taktiske egenskaper.

– Irritert på seg selv
– Ole Einar sa selv at han hadde mer enn nok med å holde følge med Emil, og gjorde smart i å ligge i ryggen på han. De slår ikke borti hverandre engang, ennå blir Hegle Svendsen irritert. Jeg tror nok Hegle Svendsen er mest irritert på seg selv for hvordan han tapte duellen, sier Henning Solberg.

Lillebror Petter mener det var på sin plass med en unnskyldning fra Emil Hegle Svendsen. Selv om det er fort gjort å bli for brå i kampens hete, er Solberg klar på at man må være voksen nok til å akseptere et redelig nederlag.

– Det er en vanskelig situasjon nå som de er blitt hverandres største konkurrenter. Men når utlendingene er hektet av, må de legge kameratskapet til side og fighte for seg selv. Vi seere vil jo se den beste vinne, og da må man spille på egne styrker og andres svakheter, avslutter Petter Solberg.