TROR UNITED KJØPER: Øyvind Alsaker tror Ferguson henter storstjerner til Old Trafford til sommeren. (Foto: Montasje (TV 2 Sporten/Scanpix)/)
TROR UNITED KJØPER: Øyvind Alsaker tror Ferguson henter storstjerner til Old Trafford til sommeren. (Foto: Montasje (TV 2 Sporten/Scanpix)/)

Alsaker tror Ferguson henter verdensstjerner

- Jeg er rimelig sikker på at Manchester United nå vil hente klassespillere som går rett inn på laget, sier Øyvind Alsaker.

- De mangler noen i alderen 25 – 28 år, og jeg tror de derfor henter noen etablerte stjerner i den alderen, selv om klubben de siste årene har hatt som policy å ikke hente eldre spillere.

Sir Alex Ferguson skal ha fått 100 millioner pund – eller om lag én milliard kroner – til å handle nye spillere for neste år, skriver engelske aviser.

LES OGSÅ: Ferguson fikk 1 milliard til spillerkjøp

Manchester Uniteds manager skal ha fått summen til nye spillere etter et møte med Glazer-familien og klubbens styre.

Øyvind Alsaker tror påstandene stemmer.

- De har jo på mange måter solgt mer enn de har kjøpt de siste årene, så det er ikke overraskende at det blir stilt midler til rådighet neste år, sier Alsaker til TV 2 Sporten.

Henter ny keeper
TV 2 Premier League HDs kommentator føler seg rimelig sikker på at Sir Alex Ferguson henter en ny stjernekeeper til Old Trafford.

- De må bruke pengene på en ny keeper til. Det tror jeg er nært forestående. De hentet nylig Lindegaard, men jeg tror de henter en som umiddelbart erstatter van der Sar, sier han.

- Hvem tror du er mest aktuell?

- David De Gea er jo blitt nevnt. Buffon ble også koblet, men kom med antydninger om at han ikke var aktuell. Ajax-keeper Maarten Stekelenburg er også aktuell tror jeg. Men Edwin van der Sar er jo med i den prosessen med å hente en ny keeper. Jeg tror at det fort ryker 100 millioner kroner av milliarden til Ferguson om han kjøper en ny keeperstjerne, svarer Alsaker.

MÅ ERSTATTES: Paul Scholes og Ryan Giggs. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
MÅ ERSTATTES: Paul Scholes og Ryan Giggs. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

- Må erstatte Scholes og Giggs
Keeperposisjonen er imidlertid ikke den eneste plassen Ferguson bør lete etter forsterkninger.

- United trenger en erstatning for Scholes og Giggs. De har flere som begynner å dra på årene, og så har klubben mye ungt og nytt som Hernandez, Bebe, Smalling, Macheda og Obertan. De mangler noen i alderen 25 – 28 år, og jeg tror de derfor henter noen etablerte stjerner i den alderen, selv om klubben de siste årene har hatt som policy å ikke hente eldre spillere, spår Alsaker.

- Tør du spå hvem Ferguson bestemmer seg for å hente neste år?

- Det er nesten umulig å hoste opp noen konkrete navn i farten. Jeg kjenner ikke godt nok til verdensmarkedet som det de gjør på Old Trafford, poengterer han.

Alsaker har fått med seg at Bayern Münchens tyske storstjerne Bastian Schweinsteiger og Spanias landslagsspiss Fernando Llorente er blitt koblet til Old Trafford.

Bastian Schweinsteiger (Foto: Matthias Schrader/Ap)
Bastian Schweinsteiger (Foto: Matthias Schrader/Ap)

- Passer perfekt på Old Trafford
Disse to stjernene tror Premier League-eksperten ikke er usannsynlige mål på overgangsmarkedet for Ferguson.

- Mye tyder på at Bayern vil selge Schweinsteiger. Han hadde passet perfekt inn i United og trolig fått en ny vår som sentral midtbane i Manchester United. Schweinsteiger er fremdeles ung, bare 26 år, og et fantastisk talent og fotballspiller, sier Alsaker om tyskeren.

Han tror også Llorente vil passe perfekt inn på Old Trafford.

- Llorente er jo en klassespiller og kan være aktuell for United, ja. At Schweinsteiger og Llorente kobles til United sier meg at klubben jakter på etablerte stjerner, og at de føler at klubben har hentet unge og lovende spillere lenge nok, understreker han.

Hvem tror du Ferguson henter? Ta debatten i kommentarfeltet under!