Ingebrigt Steen Jensen (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Ingebrigt Steen Jensen (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

- Svendsen har ingen grunn til å be om unnskyldning

Steen Jensen mener det må være lov å være konkurrenter.

Etter å ha vunnet torsdagens normaldistanse og lørdagens sprint, måtte Emil Hegle Svendsen søndag se seg slått på jaktstarten av Ole Einar Bjørndalen.

Etter løpet klaget Hegle Svendsen på Bjørndalens taktikk i sporet, og ga uttrykk for at han var irritert fordi Bjørndalen aldri ville være med å dra.

Sa unnskyld
Mandag kunne Emil Hegle Svendsen fortelle at han og Ole Einar Bjørndalen har lagt feiden bak seg, etter at Svendsen ba om unnskyldning søndag kveld. Ingebrigt Steen Jensen i Stabæk er fornøyd med løsningen, men mener en unnskyldning var unødvendig.

- Emil har ingen grunn til å be om unnskylding. De er to konkurrenter som begge gjør alt for å vinne, og da er det lov å være irritert når ting ikke går din vei. Når det er sagt, så hadde Hegle Svendsen ingen grunn til å bebreide Bjørndalen, sier Steen Jensen.

- Northug gjør det ofte
Og viser til taktikkere i andre individuelle utholdenhetsidretter.

- Petter Northug gjør dette titt og ofte. Og hva med Thos Hushovd? Han ledet VM i fem meter. Dette er en del av gamet, fastslår Steen Jensen, som ikke mener det utgjør noen forskjell at Hegle Svendsen og Bjørndalen er lagkamerater.

- Her snakker vi i bunn og grunn om konkurrenter. De går ikke rundt og gleder seg på hverandres vegne hvis de taper for den andre. Kanskje, hvis de fikk velge fritt, ville de foretrekke at en landsmann vinner framfor en utenladsk konkurrent. Men bortsett fra det, har de nok mest fokus på egen suksess, sier Steen Jensen.