Gro Hammerseng
Gro Hammerseng

Kapteinen vil ha allsang på nasjonalsangen

Gro Hammerseng ber publikum synge med den stemmen de har.

Tirsdag kveld spiller de norske håndballjentene sin første kamp i EM.

– De er jo der for å heie på oss
Det er ventet bortimot 9000 tilskuere til kampen mot Lillehammer, og kaptein Gro Hammerseng gleder seg til å spille på hjemmebane.

– Jeg prøver minne meg selv på at jeg må nyte det. Det er jo faktisk en fantastisk opplevelse. Ikke tenke så mye på trykket og presset. Men heller tenke at de er jo der for å heie på oss. Det er jo en kjempefordel. De kan jo kanskje bære oss litt frem når det kanskje butter litt, sier hun til TV 2 Sporten.

Og hun har en bønn til publikum:

– Jeg har kjempelyst til at de som kommer i hallen bare synger med på nasjonalsangen. Det gir en sånn sykt bra følelse når man står der før kampstart og hører at alle synger nasjonalsangen høyt. Det gjør meg bare skikkelig giret. Det gjør meg så stolt av å spille for Norge. Så alle som kommer på kamp, syng!

Ikke alle synger like pent
For veteranen innrømmer at det gir en spesiell følelse når hallen fylles av «Ja, vi elsker dette landet» .

- Akkurat når vi står der med nasjonalsangen så føler jeg litt ekstra på at jeg er veldig stolt av å stå der å representere Norge. Og så føler jeg at når vi står der og synger nasjonalsangen så det er noe hele Norge er med på. At de heier oss frem. Det er bare en helt syk følelse, forklarer Larvik-spilleren.

Håpet er at nærmere 9000 tilskuere vil sørge for at ikke alle vil høre hennes versjon av nasjonalsangen.

- Det er noen av oss som ikke synger så rent, så jeg pleier å dempe det litt akkurat når kamera kommer forbi for det høres ganske surt ut. Men det hjelper hvis hele hallen synger høyt. Da hører man ikke så godt sin egen stemme, ler hun.

Hammerseng lover å få alle lagvenninnene med på allsangen.

- Lagvenninnene synger. Noen synger pent, andre synger mindre pent, smiler landslagskapteinen.