Lusail Iconic Stadium i Qatar. (Foto: QATAR/)
Lusail Iconic Stadium i Qatar. (Foto: QATAR/)

– Blir ikke noe «Mikke Mus» over Qatar

Qatar fikk overraskende tildelt VM i 2022 på bekostning av blant annet Australia.

- Jeg fikk nesten hakeslepp. Jeg tar av meg hatten for slik det var der. Det er ikke et stort land, men det har substans og masse penger som ikke er lånt. I tillegg drives fotballen av flinke folk.

Qatar har kun 1,3 millioner innbyggere, men er en av verdens rikeste nasjoner.

- Jeg er ikke overrasket over de fikk VM. Det er er lite land, men med enorme ressurser, poengterer Claus Lundekvam.

- Fikk nesten hakaslepp
Fotballspeider Jon Thorstensen var i Qatar i romjulen for å finsikte spillere – og ble mektig imponert over hvordan nasjonen satser på fotballen.

- Jeg fikk nesten hakeslepp. Jeg tar av meg hatten for slik det var der. Det er ikke et stort land, men det har substans og masse penger som ikke er lånt. I tillegg drives fotballen av flinke folk. De skal arrangere Asiamesterskapet i januar og vil nok vise at de for alvor er i stand til å arrangere store mesterskap, sier han i mandagens Fotballunsj.

Han tror VM i 2022 blir et overdådig mesterskap.

- Det blir ikke noe Mikke Mus over dette her. De har enorme ressurser og eget opplegg for talentutvikling i Sør-Afrika og Sør-Amerika, sier han.

Helgens serierunde i Premier League ble også diskutert.

- Spiller attraktiv fotball
Claus Lundekvam er imponert over det manager Roberto Di Matteo har utrettet med WBA.

- WBA har tidligere vært et heislag, men ser nå ut til å etablere seg som et Premier League-lag. De har alltid spilt attraktiv fotball og det gjør de fremdeles, sier TV 2 Sportens Premier Leauge-ekspert Claus Lundekvam i mandagens Fotballunsj.

Scharner imponerer
Den tidligere Brann-spilleren Paul Scharner er blant WBAs mest sentrale spillerne.

- Scharner er en spiller vi kjenner godt til. Han er bankers på laget. Somen A. Tchoi har ikke spilt så mye foreløpig, men markert seg med to flotte scoringer til nå, understreker Lundekvam.

Se mandagens «Fotballunsj» i videovinduet øverst!