Aksel Lund Svindal. (Foto: MARK LEFFINGWELL/Reuters)
Aksel Lund Svindal. (Foto: MARK LEFFINGWELL/Reuters)

Aksel Lund Svindal: – Nesten historisk bra

Tre nordmenn blant de ti beste i storslalåm får Aksel Lund Svindal til å dra fram de store ordene.

Beaver Creek (TV 2 Sporten):

– Det er nesten historisk bra. Storslalåm er ikke en disiplin Norge har vært helt i toppen i med så mange løpere, over tid. Jeg synes tre av de ti beste er sterkt, sier Lund Svindal.

Han var ikke helt fornøyd med 5. plassen i Beaver Creek, men veldig fornøyd med den norske innsatsen. Noe av forklaringen til det imponerende resultatet, er oppkjøringen det norske laget har hatt.

– Vi mistet mye fartstrening i oppkjøringen på grunn av dårlig vær, men vi hadde "slow trening" i nesten all slags vær, så jeg tror vi var ganske godt rustet før denne vinteren.

Kan Norge bli årets beste storslalåmnasjon?

– Det er mange nasjoner som har mange løpere, så vi skal ha litt stang inn hvis vi skal knuse dem i hvert renn, men vi har fått en bra start, sier han med et smil.

Kjetil Jansrud tok 2. plassen i Colorado, men den største overraskelsen var Truls Ove Karlsen som kjørte ned til 10. plass.

– Vi har et utrolig sterkt storslalåmlag i verdenscupen og i europacupen, så jeg tror det blir et artig år for Norge. Mitt mål er å være blant de ti beste på rankingen i år, så dette var en bra start, sier Steinkjer-gutten, som hadde store problemer med å slutte å glise i målområdet.

– Det er lenge siden vi har hatt et så bra storslalåmlag. Bare å ha med fem løpere fra start, som viser at de har noe her å gjøre, det er ikke hverdagskost. I storslalåm ser det veldig lyst ut for Norge, sier Kjetil Jansrud.