Biltyv pågrepet etter å ha stukket av på spark

Den 30 år gamle mannen fra Trondheim som de siste dagene har stjålet flere biler i Trøndelag, ble søndag kveld pågrepet i Levanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Biltyven ble først arrestert lørdag etter å ha stjålet en bil i Trondheim. Han ble tatt i en garasje i Levanger. Søndag ettermiddag ble han løslatt, men kort tid etter stjal han en ny bil i Steinkjer.

Klokka 20 søndag ble han igjen sett i Levanger. Han stakk fra stedet på en stjålet spark og klarte å holde seg unna politiet i en time.

– Han slang fra seg sparken og stakk videre til fots. Politihunden fulgte sporene til et hus som en bekjent av mannen eier og der var han. Han sitter nå i forvaring i Steinkjer. Det vil bli avgjort mandag om han skal fremstilles for varetektsfengsling. Mannen har over 200 uoppgjorte forhold i Sør-Trøndelag, sier operasjonsleder Svein Olav Bruun ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Årsaken til at mannen ble løslatt søndag, er at han tidligere ikke er dømt for kriminalitet i Nord-Trøndelag.

– Forholdet han var pågrepet for var oppklart, så vi hadde ingen grunn til å holde ham. Vi har ikke andre saker på ham i vårt distrikt, sier jourhavende i Nord-Trøndelag politidistrikt, Amund Sand, til Adressa.no. (©NTB)