Funn i søket etter savnet mann utenfor Harstad

Søndag kveld ble det funnet en kasse i råka i vannet utenfor Harstad der det er satt i gang søk etter en savnet mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den stammer mest sannsynlig fra snøskuteren mannen kjørte, sier redningsleder Jakob Karlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB ved 22-tiden.

To helikoptre og to dykkere ble søndag kveld satt inn i letingen etter den 56 år gamle mannen fra Harstad som ble meldt savnet etter at han ikke kom tilbake fra en snøskutertur.

– Dykkerlederen vurderer nå om de skal gå ned i kveld. Det er et regulert vann så det kan være understrømmer der, sier Karlsen.

Mannen dro hjemmefra i 14.30-15-tiden søndag for å hente noe i hytta si. For å komme dit, måtte han krysse Haukebøvannet som ligger sør for Harstad.

– Turen burde ikke ta mer enn én til to timer fram og tilbake. Familien ble urolig da han ikke kom tilbake innen rimelig tid, og meldte ham savnet, sier Karlsen.

Familien dro selv ut for å lete etter ham. De fant ham ikke på hytta og så skuterspor ned mot vannet der det er en råk som strekker seg fra vannets vestre side og utover.

Et Sea King-helikopter fra Bodø og en luftambulanse fra Tromsø med en dykkerleder var framme ved stedet i 21-tiden. Luftambulansen ble senere sendt tilbake for å utføre et annet oppdrag, mens Sea King-maskinen står på Evenes lufthavn og avventer situasjonen.

I tillegg deltar en dykker fra Harstad. Politiet deltar også.

– Vi må ta høyde for at det verst tenkelige kan ha skjedd, sier Karlsen. (©NTB)