Motorsyklisten innrømmer å ha kjørt forbi den sivile politibilen, men nekter for å ha kjørt på bakhjulet. Ilustrasjonsfoto: Scanpix.
Motorsyklisten innrømmer å ha kjørt forbi den sivile politibilen, men nekter for å ha kjørt på bakhjulet. Ilustrasjonsfoto: Scanpix.

Ga full gass og kjørte forbi sivil politibil

Det endte ikke veldig bra for 35-åringen.

Denne typen forbikjøringer gjør man ikke ustraffet, og nylig måtte 35-åringen svare for sine synder i Follo tingrett. Det skriver amta.no.

Fra tiltalebelsutningen går det fram at Drøbak-mannen kjørte E18 forbi Svartskog i Oppegård kommune 9. april i år. 35-åringen passerte en sivil politibil, som la seg på hjul. Farten på bilen til Drøbak-mannen ble målt over en viss strekning, og den ble fastslått til å være 132 km/t.

Ikke trodd

Selv har Drøbak-mannen anslått farten til å være cirka 120 km/t, men i tingretten ble 35-åringen ikke trodd.

Etter runden i tingretten trakk retten seg tilbake, og dommen var hard.

Streng straff

For fartsovertredelsen ble fartssynderen dømt til samfunnsstraff i 30 timer med en gjennomføringstid på 90 dager. Subisidiært må han sone 16 dager i fengsel.

Videre mister drøbakmannen førerkortet for en periode på åtte måneder. Ønsker han førerkortet tilbake, må han avlegge en nye praktisk prøve, heter det i domsslutningen

Du kan lese mer om bil og trafikk på amta.no - her:

LES OGSÅ: Kjørte forbi politiet i 120 km/t: