208 omkomne i kraftig regnvær i Colombia og Venezuela

Den siste uken har 174 mennesker mistet livet i Colombia og 34 i Venezuela som følge av voldsomt regnvær. Mer enn 1,5 million mennesker er blitt husløse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg til de 174 omkomne som er registrert døde som følge av regnvær i Colombia, er 19 mennesker savnet, opplyser Røde Kors. 225 colombianere er dessuten blitt skadd, og 1.821 hus er blitt ødelagt. Til sammen er 1,5 mennesker i Colombia nå husløse som følge av uværet, ifølge Røde Kors.

- Vi har aldri opplevd at så mange mennesker er blitt berørt av regntiden, sier nestleder Cesar Uruena i Røde Kors i Colombia.

Regnet har ført til en rekke jordras og oversvømmelser. Hele landsbyer er blitt evakuert som følge av ødelagte demninger og oversvømte elver. Situasjonen er så alvorlig at president Juan Manuel Santos framskyndet hjemreisen fra det Ibero-amerikanske toppmøtet han har deltatt på i Mar del Plata i Argentina.

I nabolandet Venezuela har regnet ført til at 34 mennesker den siste uken har mistet livet. 73.000 mennesker har dessuten mistet hjemmene sine, opplyser myndighetene i landet. I Venezuela har myndighetene innført unntakstilstand i fire delstater.

Det uvanlig kraftige regnværet blir satt i sammenheng med La Niña, et værfenomen som opptrer med jevne mellomrom rundt ekvator i Stillehavet. Havtemperaturen blir kaldere enn normalt, noe som igjen påvirker været på det latinamerikanske kontinentet. (©NTB)