Andreas Evensen og Ricky Burns (Foto: Lynne Cameron/Pa Photos)
Andreas Evensen og Ricky Burns (Foto: Lynne Cameron/Pa Photos)

- Ricky Burns hadde tatt seieren på forskudd

Reider Walstad tror Ricky Burns ble tatt på senga av Andreas Evensen.

Ekspertene i TV 2-studio lot seg i likhet med Ricky Burns imponere over Andreas Evensen, selv om den regjerende verdensmesteren til slutt tok seieren på poeng.

- Andreas ga meg tøffere kamp enn jeg ventet, sa Burns etter seieren.

Les også: Evensen tapte tittelkampen - men vant publikums hjerter

- Tydelig imponert
Thomas Hansvoll mener det var en korrekt oppfatning.

- Han var tydelig imponert over hva Andreas klarte å gjøre mot ham, og han måtte virkelig slite for seieren, Ricky Burns. Han vant riktignok de fleste rundene, men han fikk aldri noe gratis, sier Thomas Hansvoll.

- Tok seieren på forskudd
Reidar Walstad tror Burns ble overrasket over hvor god Evensen faktisk var.

- Jeg tror hele teamet ble tatt på senga. De trodde det skulle bli en enklere match, og i hodet til Burns hadde han allerede tatt seieren på forskudd. Det gjenspeilet seg gjennom hele kampen. Når du først går inn med en slik innstilling er det skummelt, forklarer Walstad.

-Det var den første kampen som tittelforsvarer for Burns, og i Evensen hentet de en yngre og langt mindre rutinert motstander. Derfor hadde de sannsynligvis ikke forventet at trønderen skulle være så seig i ringen.

- Jeg tror ikke de hadde forventet det i det hele tatt, og de var overrasket i hjørnet også. De sa «nå må du begynne å gjøre noe skikkelig, for nå gjør Andreas mot deg som du gjorde mot Martinez». Det sier veldig mye, sier Hansvoll.

- Jevn kamp
Og selv om dommerne bare ga Evensen én av tolv runder, så var det ikke så ujevnt som den faktoren kanskje skulle tilsi.

- Det kan være en veldig jevn kamp selv om dommersifrene sier noe annet. Hver runde kan være veldig jevn, men så tipper det så vidt over til den ene. Summa summarum blir det høye poengsifre, men kampen hadde egentlig et helt annet bilde, forklarer Hansvoll.