Øystein
Øystein "Pølsa" Pettersen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Sprinttreneren: – Ikke godt nok

Tross tredjeplass til Øystein «Pølsa» Pettersen på sprintstafetten i Düsseldorf, er sprinttrener Ulf Morten Aune misfornøyd med laginnsatsen.

Pettersen var eneste nordmann i finalen.

– Det var en dårlig dag, og jeg er skuffet. Det ble gjort dårlige valg underveis, og de gjorde ikke det vi ble enige om i går. Men vi skal gjøre det bedre søndag, sa Aune til NTB.

Skryt til Pølsa
Pølsa derimot er ikke bekymret for de andre lagkameratene.

- Vi har alltid som mål å ha med to finalister i finalen. Det er høye mål, og i dag innfridde vi ikke. Andre var rett og slett bedre, sånn er det av og til, sier Pettersen til TV2 Sporten.

Aune var likevel fornøyd med Pølas femte pallplassering i verdenscup-karrieren.

- Jeg er selvfølgelig fornøyd med Øysteins tredjeplass. Han gjorde et godt løp. Dessverre var han sist ut fra start og klarte ikke å komme seg helt i tet.

- Er med å kjempe om VM-plass
Med VM på hjemmebane kommende, mener Pettersen at løpet i Düsseldorf var et viktig renn å vise seg fram i.

- Dette rennet viser at jeg er med å kjempe om de fire plassen til VM neste år. Jeg må bare fortsette å trene, og ikke slå meg så mye på brystkassa enda.

Fremfor morgensdagens lagsprint er Pølsa optimistisk.

- Jeg gleder meg og håper at kroppen er like bra i morgen som den var i dag. På lagsprinten er det mindre tilfeldigheter, men jeg håper å kunne være med å prege løpet. Går vi opp mot vårt beste kan vi gå helt til topps.