Dortmund høstmester i sofaen

Borussia Dortmund ble høstmester i Bundesliga foran TV-skjermen. Det ble klart da Mainz tapte lørdag.

Dortmund. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Eintracht Frankfurt vant 2-1 over serietoeren takket være et straffespark av ligaens toppscorer Theofanis Gekas seks minutter før slutt. Borussia Dortmund har dermed sju poengs forsprang allerede før sin søndagskamp mot Nürnberg.

To serierunder står igjen før Bundesliga tar vinterpause, men det er allerede klart at ingen kan ta igjen Dortmund. Trolig vil laget ta vinterferie med en stor ledelse.

Marco Russ ga Eintracht Frankfurt ledelsen mot Mainz lørdag, men André Schürrle utlignet med et straffespark rett før pause. Gekas sikret hjemmeseier med et nytt straffespark etter hands i gjestenes felt.

Mainz-tapet betyr at Mohammed Abdellaoues lag Hannover er bare to poeng fra 2.-plassen. Hannover vendte 0-1 ved pause til 2-1-seier borte mot tabelljumbo Borussia Mönchengladbach med to raske mål.

Gladbach tok ledelsen ved Michael Bradley, men laget fikk det vanskelig da Raul Bobadilla ble utvist rett før pause. Mike Hanke og tidligere RBK-spiller Didier Konan Ya vendte kampen da de scoret med ett minutts mellomrom. (©NTB)