Ole Einar Bjørndalen. (Foto: ANDERS WIKLUND/Scanpix)
Ole Einar Bjørndalen. (Foto: ANDERS WIKLUND/Scanpix)
Ole Einar Bjørndalen. (Foto: Wiklund, Anders/Scanpix)
Ole Einar Bjørndalen. (Foto: Wiklund, Anders/Scanpix)
Ole Einar Bjørndalen. (Foto: ANDERS WIKLUND/Afp)
Ole Einar Bjørndalen. (Foto: ANDERS WIKLUND/Afp)

Ole Einar Bjørndalen falt fra seier

Et dramatisk fall like før mål ødela for Ole Einar Bjørndalen og sikret seier for Emil Hegle Svendsen.

Östersund/Bergen (TV 2 Sporten): Norge gjorde en god innsats tikilometeren i Östersund. Aleksander Os og Emil Hegle Svendsen åpnet sterkt. Os skjøt feilfritt, mens svendsen fikk ett bomskudd.

Svendsen gikk sterkt i sporet og kom i mål 28 sekunder foran Os med tiden 25:01.9.

- Ingen vil huske fallet til Bjørndalen. Når de leser historiebøkene vil det stå at jeg vant, haha.

Falt i sving
Veteranen Ole Einar Bjørndalen gikk ut en stund etter Os og Svendsen. Med god fart i sporet og feilfri skyting gikk han ut 12,6 sekunder foran Svendsen etter andre skyting.

Men i den svingete utforbakken inn mot mål gikk det galt for Bjørndalen, som falt i en av svingene. Han kom seg opp igjen, men i mål var han 3,9 sekunder bak Svendsen. En sint Bjørndalen klarte ikke å skjule skuffelsen da han kom over mållinjen. Han forlot stadion uten å snakke med noen, men kom tilbake.

- Det var ikke moro. I siste svingen var det noe som ikke skulle være der, så jeg måtte ut på isen. Hva som var der er ikke så nøye, jeg tapte uanset. Nå er det ny sjanse i morgen, sa Bjørndalen til NRK.

Se reportasje øverst i artikkelen

- Jeg gikk et kjempeløp. Fikk innerski i i nedoverbakke og det fungerer dårlig. Jeg har vært sint lenge nå og vet ikke når det går over, sa han til TV 2 Sporten.

- Ingen vil huske fallet til Bjørndalen. Når de leser historiebøkene vil det stå at jeg vant, sa en Emil Hegle Svendsen i ertehumør til TV 2 Sporten etter rennet.

Franske Martin Fourcade gikk inn til tredjeplassen, 14,3 sekunder bak Svendsen.

- Fått en kjempestart
Emil Hegle Svendsen har nå startet sesongen i rakettfart. Han vant også normaldistansen torsdag. Søndag er det jaktstart.

- Jeg har fått en fått kjempestart på sesongen men langrennet i dag var ikke like bra som torsdag. Jeg trenger litt tid på å la seieren synke inn. Det er så kaldt. Jeg fryser ræven av meg og må gå og varme meg først.

Tarjei Bøe tok femteplassen med én bom. Aleksander Os endte på sjetteplass.