Northug
Northug
Petter Northug (Foto: Alley, Ned/Scanpix)
Petter Northug (Foto: Alley, Ned/Scanpix)

Northug vant i Meråker

Knapp seier for langrennskongen.

Meråker (TV 2 Sporten): Petter Northugs første renn etter sykdomsperioden endte med seier i Norgescup-rennet i Meråker. I mål var Northug 1,1 sekunder foran Morten Eilifsen. Svenske Anders Södergren ble nummer tre i det 28 kilometer lange fristilløpet, 22,5 sekunder bak Northug.

Se intervju med Northug i videovinduet øverst

24-åringen har ikke konkurrert siden han reiste hjem fra åpningshelgen på Beitostølen med sykdom og formsvikt, men Northug viste ingen mén etter å ha vært borte fra verdenscupsirkuset de siste ukene. Den doble olympiske mesteren fra Vancouver var likevel ikke helt tilfreds med formen.

- Det var godt med en slik gjennomkjøring med tanke på Tour de Ski. Det er det første store målet denne sesongen, sa Petter Northug jr. til TV 2 Sporten etter løpet.

- Det har ikke manglet på forklaringer på fra såkalte eksperter på hva som skjedde med deg på Beito?

- Det er vel ikke noe mer dramatisk enn at jeg var sliten og at det ble fem dager på sofaen.

Strindheimløperen gikk ut i et forrykkende tempo og ledet med 11,3 sekunder etter første passering på 2,7 kilometer. Han var da hele 13 sekunder foran Södergren, som ble OL-mester med det svenske stafettlaget i Vancouver sist vinter. Halvveis i løpet var ledelsen skrumpet til fem sekunder.

- Hva betyr det med tanke på fortsettelsen av sesongen at du har stått over verdenscupløpene i Gällivare og Kuusamo?

- Ikke noe mer enn at jeg drar på høydeopphold i Davos to-tre dager seinere enn planlagt.

Se hva Åge Skinstad sa etter rennet:

476950