spania (Foto: JUAN MEDINA/Reuters)
spania (Foto: JUAN MEDINA/Reuters)

Flere tusen nordmenn rammet av spansk aksjon

Flere tusen nordmenn er lørdag rammet av aksjonen blant spanske flygeledere. Flytrafikken blir trolig lammet hele dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette rammer oss i aller høyeste grad, sier informasjonskonsulent i SAS, Monica Hovland til NTB. Siste informasjon klokken 10 er at luftrommet over Spania i hvert fall er stengt til klokken 19.

– Vi skulle hatt 12 flyginger i dag – tre rutefly og ni charteravganger. Vi har to fly i luften nå som må returnere til Norge. De andre avgangene er innstilt, sier hun.

Står du fast på vei til eller fra Spania? Tips/bilder til 02255.

90 prosent sykmeldt

Også Norwegian er hardt rammet. 8.000 Norwegian-passasjerer kan bli berørt, ifølge NRK.

Det er de spanske flygelederne som aksjonerer. Fredag sykmeldte 90 prosent av de spanske flygelederne seg, noe som gjorde at flytrafikken lørdag er preget av kaos og forsinkelser.

Det til tross for at militæret har overtatt ansvaret for avviklingen av den sivile flytrafikken etter at mange flygeledere har sykmeldt seg.

(Artikkelen fortsetter)

476930

Krisemøte i regjeringen

Så å si alle flyavganger var innstilt på spanske flyplasser lørdag morgen og formiddag, og om lag 250.000 passasjerer var i morgentimene rammet.

– Situasjonen er uforandret. Vi har ingen flyginger. Vi har bare transatlantiske landinger på Madrid-Barajas, de er de eneste flyene som rører på seg, sa en talsmann for flyplassoperatøren AENA lørdag morgen.

– Situasjonen er den samme i hele landet.

Den spanske regjeringen satt lørdag morgen i krisemøte for å diskutere hvordan situasjonen skal håndteres, etter at nesten samtlige av flygelederne på alle landets flyplasser sykmeldte seg fredag. Bakgrunnen er en arbeidskonflikt om blant annet arbeidstider. (©NTB)

spania (Foto: JUAN MEDINA/Reuters)
spania (Foto: JUAN MEDINA/Reuters)