Thor Hushovd (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Thor Hushovd (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

- En drøm å avslutte på norsk lag

Thor Hushovd drømmer om å avslutte karrieren på et norsk profflag.

Thor Hushovd mener det nye storlaget fra Luxembourg bør være en inspirasjon for Norge til å få til noe lignende.

- Jeg mener det er en mulighet for å få til et norsk lag i sykkelsirkuset, sier han til TV 2 Sporten.

- Hvor lenge må vi vente før noe slikt kan bli en realitet?

- Det vet jeg ikke. Men vi ser jo Luxembourg Pro Cycling Project. De jobbet i kulissene i noen måneder, og på nyåret starter de sesongen som – på papiret – et av verdens beste sykkel-lag. Det viser at det kan skje fort, svarer han.

Og der Luxembourg har flaggskipene Andy og Frank Schleck, har Norge Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen.

Høyt nivå på norsk sykkelsport
- Nivået i Norge er blitt mye høyere de senere årene. Og ikke minst har bredden blitt bedre. Og det er fra dem vi får frem toppene som kan kvalifisere seg til å sykle for gode lag. Men om vi får et norsk lag så må vi også ha inn mange utlendinger for å løfte det, minner Hushovd om.

32-åringen lufter sine tanker til TV 2 Sporten på idylliske Cayman Islands i Karibien. Der er han for første gang sammen med sine nye lagkamerater i Garmin-Cervelo. Hushovd har kontrakt med det amerikanske storlaget i ett år. Han har imidlertid allerede gjort seg noen refleksjoner om hvordan han ønsker å avslutte karrieren.

- For meg hadde det vært en drøm å avslutte på et norsk lag. Selv om det er mye som skal til, har jeg alltid hatt troen på at det skal være mulig å få til. Men da er vi avhengige av at de riktige folkene tar tak i det, fortelle han – uten å ville si hvem han mener burde gå i bresjen for dette.

Avhengig av næringslivet
- Jeg tror også det ville vært mulig å få med næringslivet i Norge til å komme opp med pengene. For meg kunne de kalt laget hva de ville, om det så hadde vært Team Visit Norway, legger Hushovd til med et smil.

- Vet du om det er noen som jobber med dette nå?

- En hører jo litt her og der om folk som jobber for å få det til. Men igjen: Om dette skal bli en realitet, må det settes ned en gruppe av de riktige folkene med den riktige erfaringen. Og det må gjøres på en seriøs måte. Der er ingen i dag.

- Hvorfor ønsker du så sterkt at dette skal bli noe av?

- Rett og slett fordi det hadde vært gøy å sykle for et norsk lag. Jeg er herfra og er stolt av det. Det har skjedd så mye positivt i norsk sykkelsport de siste årene, dermed ville det være naturlig å ta dette steget nå. Det ville gitt et stort løft og fått interessen enda større, svarer Hushovd.