Maiken Caspersen Falla. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Maiken Caspersen Falla. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Sprinttalentet Falla sikter mot VM

– Det hadde vært utrolig gøy å få kvalifisere seg til VM på hjemmebane, sier Maiken Caspersen Falla før sprinten i Tyskland.

Maiken Caspersen Falla var på god vei mot en finaleplass i den klassiske sprinten i Kuusamo da hun falt på oppløpet og dermed endte på sisteplass i semifinale-heatet. I lørdagens sprint i Düsseldorf har sprinttalentet ikke planer om at en slik situasjon skal gjenta seg.

– Jeg skal være tøff og klinke til. Jeg har veldig lyst til å komme meg til A-finalen, sier Falla til TV 2 Sporten.

20-åringen sier at forrige helgs uflaks ikke har påvirket henne negativt, men kun er en ekstra motivasjon for å gjøre det enda bedre i lørdagens sprint.

– Jeg vil gi alt, jeg var jo så nærme en finale sist. Det er ingen vits i å fokusere på at det gikk som det gikk, det er bare å glemme det som har skjedd. Om jeg tenker negativt går det i hvert fall ikke bedre, sier ungjenta.

– Uavhengig av hva som skjedde i Kuusamo er Maiken i storform om dagen.

Får støtte av treneren

Sprinttrener for kvinner, Jon Arne Schjetne, mener Falla har gode muligheter til å nå finalen i Düsseldorf.

– Uavhengig av hva som skjedde i Kuusamo er Maiken i storform om dagen. Hun har trent godt den siste uken og nå har hun alle tiders mulighet til å slå tilbake, sier han.

Schjetne er også positiv for resten av årets sesong.

– Maiken har trent mer før denne sesongen enn tidligere år og hun er i veldig god form. Nå er vi bare i desember og det er ennå tidlig, så det blir spennende å se hvilke utslag treningen gir, sier sprinttreneren.

Ungjenta selv, som er i sin første sesong som senior, er også optimistisk.

– Det er deilig å endelig kunne ha fullt fokus på seniorløpene. Tidligere har det blitt litt halvveis siden jeg også har måttet konsentrere meg om juniorløp, men nå gleder jeg meg bare til å kunne fokusere fullt ut på å gå med resten av seniorene.

Vil til VM i Holmenkollen

At Falla er én av fem jenter på det nye sprintlandslaget mener hun også har løftet henne som sprinter. Og målsettingen for 2010-2011-sesongen er det ingen tvil om:

– Det hadde vært utrolig gøy å få kvalifisere seg til VM på hjemmebane i Holmenkollen. Det kommer til å bli en folkefest, som jeg håper jeg får ta en del i som sprintløper, sier hun.

Men først venter altså sprinten i Düsseldorf.

– Det er fryktelig gøy å være her, og jeg storkoser meg hele veien. Det viktigste er jo å ha det gøy mens man går, og det har jeg!