arsenwenger
arsenwenger

Wenger ut mot VM-avstemmingen

- En middelaldersk måte å avgjøre det på, sier Arsène Wenger.

Reaksjonene har vært sterke i England etter at Russland fikk VM i 2018 på bekostning av fotballens hjemland.

Les også: Englands VM-sjef: - FIFA sa nei på grunn av media
Les også: Alsaker om tildelingen av VM: - Det handler mye om penger

- Middelaldersk
Sterke angrep på FIFA og korrupsjonsantydninger har florert, og flere tar nå til orde får endre FIFA-delegatenes stemmesystem.

- Det er veldig vanskelig å forstå hva som skjedde og hvorfor det skjedde, men folk gjorde en glimrende jobb og kvaliteten var utsøkt. Men det reiser to opplagte spørsmål, sier Arsenal-manager Arsène Wenger, og fortsetter:

- Det første er måten det stemmes på i VM-tildelingen. For meg virket det som en middelaldersk måte å avgjøre det på. Du bør han flere tekniske kriterier foran de menneskelige. Det ville kanskje fjernet alle de spørsmålene som stilles hos pressen i dag. Du kan se for deg et system med for eksempel hundre kriterier som du matet i en datamaskin, og så kom det beste forslaget ut, sier Wenger.

Mistenksomhet
Han mener dagens stemmesystem er med på å skape mistanke.

- I det moderne samfunn ser det selvsagt ikke bra ut at folk må dra dit (til Zürich) for å drive lobbyvirksomhet, og si «vær så snill, tro på oss.» Det er det som er hovedproblemet for meg. Selv ønsker jeg et mer teknisk system. Du må jobbe i det moderne samfunn for å få vekk all mistenksomheten. Om mistankene er rett eller feil vet jeg ikke, men du ønsker ikke at en så viktig avstemming skal være noe man er mistenksom til, sier Wenger.