Yngve Hallén (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Yngve Hallén (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Hallén etter budsjettkuttene: - Stolt over budsjettet!

Yngve Hallén og Forbundsstyret i NFF bestemte seg fredag for hvordan budsjettet i 2011 skal se ut. Det kuttes som ventet kraftig.

NFF klarte ikke å kutte de planlagte 30 millionene, og forventer derfor minus i regnskapet også neste år.

- Vi har klart å lande budsjettet for 2011, og er stolte over det, sier Hallén.

- Må snus
Det har vært en begivenhetsrik uke for Fotballpresident Yngve Hallén, og senest i går måtte han i samtaler med både 2. divisjonforeningen og kvinnefotballens representanter.

Etter tautrekking har nå Toppserieklubbene på kvinnesiden måttet tåle et kutt på 200 000 kroner hver. Reisestøtten til herrenes 2. divisjonsklubber er kuttet fra 5,7 millioner årlig, til ca 2,5 millioner.

- Det er en krevende øvelse, men jeg føler vi har hatt en fin dialog med dem som har måttet tåle kutt, sier Hallén.

Roger Halberg i 2. divisjonforeningen håper dette blir det eneste året med så lav reisestøtte.

- Vi kan leve med dette i år, og sender det nå ut til høring blant klubbene. Men mens dette blir det vanskeligste året, håper vi at NFFs inntekter kan snus i 2011, sier Halberg.

Murring
TV 2 Sporten vet at det murres blant flere 2. divisjonsklubber som nå må tåle kutt i reisestøtten. Hallén skaffet seg flere stemmer i presidentkampen mot Sondre Kåfjord da han i et brev til 2. divisjonsklubbene skrev at han ville beholde reisestøtten.

- Vi har prøvd å være så skånsomme som mulig. Dette var en dugnad alle måtte være med på, sier Hallén.

NFF har selv kuttet kraftig i sin egen administrasjon. I tillegg berøres Toppfotballsenteret med betydelige kutt. TV 2 Sporten vet at det fra Toppfotballens ståsted ikke er populært, helst ville flere sett at kvinnene og 2. divisjonslagene måtte tåle enda større kutt.

- Slutt å syte
- 2. divisjon og kvinnefotball er rene utgifter, så de må slutte å syte, skrev Lars Bohinnen på sin blogg for to dager siden.

- Det kan ikke stå ubesvart, sier daglig leder i 2. divisjonsforeningen, Kolbjørn Pettersen.

- Men først vil jeg ta kontakt med Bohinen for å prøve å få ham til å endre sine uttalelser, fortsetter han.

- Vi har hatt en større utgiftsside enn inntekstside i både 2009 og 2010. Det vil også bli litt minus neste år, men dette var nødvendige grep, oppsummerer Yngve Hallén, før han som sistemann i NFFs lokaler forlater Ullevaal og drar hjem til hjembygden Sogndal for en rolig helg.