Andreas Evensen (Foto: TV 2/)
Andreas Evensen (Foto: TV 2/)

Klemetsen: – Evensen må gi 150 prosent

Ole Klemetsen tror Andreas Evensens psyke blir avgjørende

Se Evensen bokse for VM-tittelen på TV 2 Sport og TV 2 Sumo lørdag fra kl. 21.00.

Lørdag skal norske Andreas Evensen utfordre tittelholder i superfjærvekt, Ricky Burns fra Skottland. Motstanderne blir omtalt som nåtidens David og Goliat, men nordmannen selv har aldri vært i tvil om at han skal komme hjem som ny verdensmester.

Som tidligere profesjonell bokser mener Ole Klemetsen at Evensen tenker helt riktig.

– I en slik kamp har psyken alt å si. Evensen må gi full gass og ikke spare på noe. Som underdog har han alt å vinne - mens skotten har stor fallhøyde. Som regjerende mester er utfordringen hans å ikke ta for lett på kampen, selv om han er utnevnt til storfavoritt, sier Klemetsen.

Tøff opggave
Ricky Burns vant VM-tittelen i superfjærvekt 4. september, og når Evensen og Burns entrer ringen i Glasgow lørdag, tror Klemetsen at nordmannen vil få det tøft.

– Han kommer til løvens hule. Å dra til Glasgow som underdog for å bokse mot storfavoritten er vanskelig. Burns har hjemmebane, flere tusen fans som heier på han og det psykiske overtaket som overlegen favoritt. Men jeg håper at Evensen kan vise hva han er god for, og benytte seg av denne sjansen til å vise seg frem.

Burns er storfavoritt
Bookmakerne har gitt Ricky Burns en odds på 1,10, mens Andreas Evensen får 4,5. Om Evensen skulle gå seirende ut av lørdagens boksekamp vil det være den største norske bokseprestasjonen siden Svein Erik «Spiker'n» Paulsen ble Norges første europamester i boksing på Jordal Amfi i 1974.

– Det er vanskelig å sette det inn i en målestokk, men det vil nok være som da Follo slo Rosenborg ut av cupen, ganget med ti. På papiret er det ingen tvil om hvem som skal vinne, men i idrett kan man aldri være sikker på noe, sier Klemetsen.

Klemetsen gleder seg
Den tidligere bokseren gleder seg til lørdagen.

– Dette er en flott mulighet for han til å få fart på en ordentlig karriere, mens Ricky Burns har alt å miste. Jeg gleder meg, det blir spennende!

Du kan se Ricky Burns vs. Andreas Evensen på TV 2 Sport lørdag fra kl. 21.00.