Fant 100 kilo stjålet dynamitt hos rusbelastet kriminell

Under etterforskning av et verktøytyveri fra et anleggsområde på Senja i Troms, kom politiet over til sammen 100 kilo dynamitt hos en rusbelastet vinningskriminell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lenvik lensmannskontor gjennomførte ransaking hos en mann i 40-åra i ei bygd på Senja da de kom over det formidable dynamittfunnet.

- Overraskelsen var stor da politiet fant en større mengde sprengstoff under ransakingen. I boligen hadde mannen oppbevart rundt 25 kilo sprengstoff. Videre ransakinger medførte funn av sprengstoff i kjøretøy og også gjemt bort utendørs, slik at man til slutt beslagla over 100 kilo sprengstoff som mannen hadde stjålet. Det ble også beslaglagt tennere (fenghetter), skriver regionlensmann Arnold Nilsen i en pressemelding.

Han opplyser at politiet ikke hadde mottatt anmeldelse av noe sprengstofftyveri. Da politiet undersøkte saken, viste det seg at entreprenøren ikke var kjent med tyveriet av sprengstoff, som var lagret på et veiarbeidsområde på Senja.

- Politiet vil gjøre nærmere undersøkelser av entreprenørens oppbevaring av sprengstoffet, opplyser Nilsen.

Lensmannen forteller at politiet ser svært alvorlig på at så store mengder sprengstoff kommer på avveie, og oppfordrer alle som oppbevarer sprengstoff til å påse at man har gode rutiner for lagringen. (©NTB)